24 / 04 / 2024

Karabük Belediye Meclisi'nde millet bahçesi ve konut projesi tartışması!

Karabük Belediye Meclisi'nde millet bahçesi ve konut projesi tartışması!

Karabük Belediye Meclisi'nin Ekim ayı son toplantısında Millet Bahçesi ve konut projesi oylamasında AKP ile MHP gurubu arasında ipler gerildi. 



Karabük Belediye Meclisi'nin Ekim ayı son toplantısında Millet Bahçesi ve konut projesi oylamasında AKP ile MHP gurubu arasında ipler gerildi. Karabük Belediyesi Meclisi’nde yapılan toplantıda gündem dışı gelen Millet Bahçesi ve konut projelerinin oylamasına MHP, CHP ve İYİ Parti destek verirken AKP’li üyeler çekimser durdu. Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; fakat konunun gündeme alınması ve belediye encümenine yetki verilmesi oylaması AKP’nin 10 red oyuna karşı 12 evetle onaylandı. 

AKP’lilerin, daha önceki oturumlarda kendilerinin meclise getirdiği havaalanı projesine MHP’lilerin destek vermemeleri sebebiyle böyle bir tutum sergiledikleri ileri sürüldü. 

Birkaç gün sonra basın açıklaması yapan AKP’li meclis üyeleri Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi kamuoyunu yanıltmakla suçlayarak, “07.10.2020 tarihindeki meclis toplantısında AK Parti Meclis üyeleri olarak TCDD'nin etrafının millet bahçesi olarak düzenlenebileceği yönünde görüş beyan ettik. Fakat Rafet Bey bu sözü de çarpıtarak kendisinin TCDD'nin etrafını, AK parti Meclis üyelerinin ise Kartaltepe bölgesine millet bahçesi yapılmasını teklif ettiği şeklinde bilerek yanlış beyanda bulunmuştur. Meclis toplantısının kamera kayıtlarında bu görüntü mevcuttur. Meclis toplantısının kamera kayıtlarının sansürsüz ve montajsız şekilde Karabük halkı ile paylaşılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. 

Belediye Başkanı Rafet Vergili, Millet Bahçesi yapılması için belediye olarak bazı haklarından vazgeçtiklerine dikkat çeken Vergili, “Yeter ki Karabük'e güzel bir şeyler yapılsın diye yapıyoruz bunu. Ama o arkadaşların böyle bir derdi yok. Biz Karabük Belediyesi'ne işleri yaptırmayalım, bizim işimiz de bir şekilde yürür sanıyorlar. Ama yürümeyeceğini de bilmiyorlar" dedi. 

Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön