24 / 04 / 2024

Karabük'e 4 yeni millet bahçesi geliyor!

Karabük'e 4 yeni millet bahçesi geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Karabük’e 4 millet bahçesi yapılacağını duyurdu.



Karabük'e 4 yeni millet bahçesi geliyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Karabük’ün en merkezi yerinde bulunan, hâlihazırda kent meydanı olarak kullanılan, mülkiyeti Hazine’ye ve Kardemir’e ait yaklaşık 70 bin metrekare alanı bir millet bahçesi yapıyoruz. Bu projeyle Karabük’ün kalbini yeniden canlandırıyoruz.” diye açıkladı.

Karabük'te bir dizi görüşmler gerçekleştiren Bakan Kurum'un ilk durağı Valilik oldu. Valilik Toplantı Salonu'nda İl Değerlendirme Toplantısı'na katılan Kurum, toplantı sonrası gazeteçilere açıklama yaptı.

"Karabük'e 11,5 milyar liralık yatırım yaptık"

Bu zamana kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Karabük'e 11,5 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kurum, bu yatırımın da yaklaşık 3 milyar TL'sinin çevre ve şehircilik alanında olduğunu söyledi.

Bakan Kurum,  iş alanları, sosyal konut, altyapı yatırımlarının yapılmasına benzer birçok çalışma yaptıklarını ve bu çalışmaları sürdürdüklerini ifade ederek, kentin, kentsel dönüşüm kapsamında öncelikleri arasında yer bulduğunu söyledi.

Karabük e 4 yeni millet bahçesi geliyor!

Bu gerekçeyle kentteki riskli konutların dönüşümüne yönelik belediyeyle ortak proje sürdürdüklerini dikkat çeken Kurum, bu bağlamda kent genelinde bir çok projeyi yerinde gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bakan Kurum, 50 bin Sosyal Konut Projesi'nde 314 konutu Karabük'e kazandıracaklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"İl genelinde 1025 bağımsız bölümü riskli olarak belirledik ve 1023 bağımsız bölümün de yıkımını gerçekleştirdik. Bu anlamda da vatandaşlarımıza kira, taşınma yardımı, kamulaştırma yardımı gibi birçok desteği de verdik. Vermeye de devam ediyoruz. İl ve ilçelerin konut ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla da sosyal konut projelerimize devam edeceğiz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklayacağı proje çerçevesinde 2022 yılında sosyal konut projemize kaldığımız yerden devam edeceğiz."

Bakan Kurum, Karabük'te yeşil alan kazandırmak için adımlar attıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda şehrimize toplam büyüklüğü 300 bin metrekare olan 4 millet bahçesini yapıyoruz. Karabük merkezde meydan olarak bildiğimiz KARDEMİR'e mülkiyeti ait, belediyemize tahsisli alanlar, yine KARDEMİR mülkiyetindeki alanlar, adliye binamızın olduğu yaklaşık 70 bin metrekarelik şehrin merkezinde, yürüme mesafesinde tüm vatandaşlarımızın, hemşerilerimizim ulaşacağı alanımız var. Burayı millet bahçesine çeviriyoruz. Haziran ayına kadar projemizi tamamlayacağız. Şehre kimlik, kültür katacak bu projeyi bu yıl içerisinde inşaatına başlamak ve 2023 yılında tamamlayacak şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz."

"Şehrin 30-40 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir çalışmayı başlatıyoruz"

KARDEMİR'in herhangi bir zararı olmaksızın Hazine mülkiyetindeki bölümlerle değeri neyse takasını gerçekleştireceklerine dikkat çeken Bakan Kurum, "Buradan KARDEMİR'imiz de hiçbir şekilde zarar görmeyecek. Şehrimiz ve KARDEMİR'imiz kazanacak. Karabük adına çok önemli bir adımı atmış olacağız. Adliye binamızda da gerek Adalet Bakanımız gerekse Başsavcımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde yaklaşık 20 dönümlük alanda şehrin 30-40 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir çalışmayı başlatıyoruz. Belediye ve Bakanlığımız ile birlikte ortak bir çalışma yürütecek." diye konuştu.

Safranbolu ilçesinde de bir millet bahçesi yapılmasınıngündemde olduğunu dile getiren Kurum, şöyle konuştu:

"Bulak Kanyonu'nda yaklaşık 180 bin metrekare büyüklüğünde, vatandaşlarımızın, turistlerimizin uğrak yeri olan alanı, tarihi yapısına uygun, sit alanlarının, ağaçların korunduğu, vatandaşların o tarihin içinde yürüyebileceği millet bahçesini de Safranbolu'ya kazandıracağız. Diğer ilçelerde yapılacak yatırımlarla birlikte bütün çalışmalar bittiğinde Karabük'ün yeşilliğine, doğal güzelliğine daha da yeşillik katacak bahçeleri, parkları, meydanları olacağının altını çizen Kurum, "İnşallah 2023, 2053 ve 2071'in Karabük'ünün adımlarını hep birlikte atıyor olacağız. Yeni yatırımlara da hız kesmeden devam ediyoruz."

Karabük e 4 yeni millet bahçesi geliyor!

"Çevremizi, doğamızı koruyacak adımları atıyoruz"

Kentteki hava ve çevre kirliliğini 7 gün 24 saat gözettiklerini söyleyen Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Bu çerçevede Karabük'ümüzün marka değeri, binlerce insanımıza ekmek kapısı olan ağır sanayimizin gözde kuruluşlarından KARDEMİR ile ortak bir proje yürütüyoruz. Bu kapsamda 12 bacamızı online olarak izliyoruz. Bu noktada KARDEMİR yönetimine teşekkür ediyorum yapmış oldukları yatırımdan dolayı. Vatandaşımızın, Karabüklü kardeşlerimizin sağlığını ilgilendiren tüm proje ve kararlı adımlardan ötürü. Tabii bir taraftan bu işi yapıyor bir taraftan da üretime, istihdama KARDEMİR'imiz katkı sağlıyor. KARDEMİR'imiz demir yolu ulaşımı, otomotiv ve savunma sanayisi gibi çok kritik, ülkemizin geleceği adına çok çok önemli olduğunu düşündüğümüz alanlarda da üretim yapan güzide bir kuruluşumuz. KARDEMİR ile atık suların deşarjına ilişkin yatırımlarımız var. Bunları da takip ediyoruz. Gerçekten yeşil kalkınma sürecine girdiğimiz dönemde ülkemize, şehrimize yakışır fabrikaları yapacak adımları, çevremizi, doğamızı koruyacak adımları atıyoruz. Diğer taraftan Karabük'teki diğer fabrika MARZİNC ile ilgili de denetimlerimiz devam ediyor. Karabük'te çevrenin, havanın kirlenmesine bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonrada etmeyeceğiz."

Karabük'te sosyal konut ve millet bahçesi yatırımları hız kesmiyor!

Murat Kurum: Millet bahçesinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık!


Geri Dön