25 / 04 / 2024

Murat Kurum: Millet bahçesinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık!

Murat Kurum: Millet bahçesinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık!

Millet bahçesi projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "81 ilde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi hedefinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık. 418 millet bahçemizi projelendirdik, 125'inin yapımını tamamladık." dedi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde yer alan bir oteldeki AK Parti  Ankara  İl Başkanlığı Kampı'nda çevre ve iklim politikaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 81 ilimize 350'den fazla ziyaret gerçekleştirdik, teşkilatlarımızla istişarelerde bulunduk. Tüm illerimizde, Türkiye'nin dört bir yanında, yatırım değeri 300 milyar lirayı aşan, tam 12 bin 700 kalemden oluşan proje başlattık, milletimizin hizmetine sunduk." dedi.

Murat Kurum: Millet bahçesinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık!

-"Millet Bahçesi projelerimizde 67,7 milyon metrekareye ulaştık"

Millet bahçesi projeleriyle de ilgili açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum, "81 ilde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi hedefinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık. 418 millet bahçemizi projelendirdik, 125'inin yapımını tamamladık. Biz bugün, işte bu yeşil yatırımlarla, şehirlerimizin en önemli, en merkezi yerlerini milletimize armağan ediyoruz. Şehirlerimize, içerisinde milletin olduğu, insani ve doğasever bir kimlik kazandırıyoruz. Bugün karşımızda, bu güzelim doğal güzelliklere, yeşil alanlara dahi tahammülü olmayan bir muhalefet var. Yıllarca çevrecilik konusunda kimseye söz hakkı tanımayanların, sırf 'Tayyip Erdoğan yaptı' diye, sırf 'AK belediyeler yaptı' diye tabiata, doğaya, yeşile düşmanlaştığı bir dönemin içerisinden geçiyoruz. Kim ne derse desin, başkanlarımızla insanımızı, çocuklarımızı yeşille, maviyle, doğayla buluşturmaya devam edeceğiz." dedi.

Bakan Murat Kurum, Eskişehir'den Amasya'ya, Çorum'dan Trabzon'a, Kırşehir'den Yozgat'a Kırıkkale'den Çankırı'ya 81 şehirde Millet Bahçelerini birer birer açtıklarını, milletin de bu bahçelere sahip çıktığını söyledi.

Başkent Ankara'da da 22 millet bahçesini milletin hizmetine açtıklarını kaydeden Bakan Murat Kurum, vatandaşın ihtiyaç duyduğu yeşil alanları, muazzam projelerle dizayn ederek, inşa ettiklerini söyledi.


Murat Kurum: Ankara'da 21 millet bahçesi yaptık!


Geri Dön