26 / 04 / 2024

Karacabey Longozu tanıtımı için belgesel hazırlandı!

Karacabey Longozu tanıtımı için belgesel hazırlandı!

Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için belgesel hazırlandı. Longozun korunarak, doğa turizmine açılması yönündeki çalışmalar başladı.



Türkiye genelinde öne çıkan Kırklareli İğneada, Sakarya Acarlar, Sinop Sarıkum ve Kızılırmak deltasındaki Samsun longozu gibi evrensel değer olarak kabul edilen jeolojik ve biyolojik çeşitliliğe sahip Karacabey Longozu'nun korunarak, doğa turizmine açılması yönündeki çalışmalar kapsamında bölgenin belgeseli hazırlandı. 


Dişbudak, kızılağaç, söğüt gibi belli türdeki ağaçlarla göl soğanı, su menekşesi, nilüfer gibi özel bir bitki örtüsünü bünyesinde barındıran Karacabey Longozu, kara leylek, bataklık kırlangıcı, akça cılıbıt, küçük balaban, gece balıkçılı, alaca balıkçıl, küçük ak balıkçıl, gri balıkçıl, kuğu, yeşilbaş, çıkrıkçın, Macar ördeği, ak kuyruklu kartal, poyraz kuşu, sumru ve pek çok ağaçkakan türü ile göç esnasında küçük karabatak ve ak pelikan gibi kuşlara da ev sahipliği yapıyor. 


Sahip olduğu ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle bakir bir cennet olarak keşfedilmeyi bekleyen Kocaçay Deltası ve longoz ormanlarının doğa turizmine açılması için ilk somut adım atıldı. 70 familyaya mensup 454 türden oluşan Türkiye'nin toplam kuş varlığının 250 kadanrun fotoğraflandığı Kocaçay Deltası'ndaki longoz ormanlarının tüm güzelliği hazırlanan belgeselle kayıt altına alındı. 

Belgesel çekimlerine geçen Nisan ayında başlandı. 517 planda toplam 460 saat çekim yapıldı. Yaklaşık 4 ay süren çekimlerin ardından görüntülerin ayıklanması ve belgesel haline getirilmesi de iki ay sürdü. Büyük titizlikle yorucu bir çalışmanın ardından hazırlanan 22 dakikalık belgesel, Karacabey Longozu'nun keşfedilmeyi bekleyen tüm güzelliklerini gözler önüne serdi.


Yeni Mesaj


Geri Dön