19 / 04 / 2024

Karacabey Longozu için yapılacak çalışmalar

Karacabey Longozu için yapılacak çalışmalar

Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için belgesel hazırlandı. Longozun korunarak, doğa turizmine açılması yönündeki çalışmalar başladı.

TJK’nın Karacabey’deki idman merkezi için geri sayım başladı!

Yapım çalışmaları süren Türkiye Jokey Kulübü’nün Karacabey’deki idman merkezi için geri sayım başladı. TJK’nın yeni tesisine verilecek isim ortaya çıktı.

Bursa Karacabey Evi açılış için gün sayıyor!

Bursa Karacabey Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karacabey Evi açılış için gün sayıyor. Merkez, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yakın konumda yer alıyor.

Karacabey Belediyesi, Fabrika Depolama İmar Alanı için kolları sıvadı!

Karacabey Belediyesi, 'Fabrika ve Sanayi Depolama İmar Alanı' olarak belirlenmesine karşın, yıllardır tarla görünümünden kurtulamayan yeni hastane ile Bandırma asfaltı arasında kalan bölgenin ekonomiye değer katması için kolları sıvadı.

Karacabey Longozu tanıtımı için belgesel hazırlandı!

Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için belgesel hazırlandı. Longozun korunarak, doğa turizmine açılması yönündeki çalışmalar başladı.

Bursa'da damızlık yumurta üretimi kapasite artışı için halk toplantısı düzenlenecek!

Bursa Karacabey'de Uludağ Beton Yapı Elemanları İnş. San ve Tic. A.Ş tarafından kurulması planlanan damızlık yumurta üretimi kapasite artışı projesi için halk toplantısı yapılacak..

Keşfedilmeyi bekleyen güzellik: Karacabey Longozu!

Bursa’da farklı doğa güzelliklerinin olduğunu açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kapsamda Karacabey Longozu’na büyük önem verdiklerini söyledi. Karacabey Longozu’nun turizme açılması için çalışma başlatıldı...

Karacabey Longozu turizme açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en önemli subasar ormanlarından biri olan Karacabey Longozu’nu turizme açmak için çalışma başlattı. Türkiye’de sadece 3 yerde bulunan longozlardan en büyüğü Karacabey'de bulunuyor...

Bursa'da romanlar için 132 konutun temeli atıldı!

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Romanlar için yaptırılacak olan 132 konutun temeli dün atıldı

23 Türk inşaat firması Katar için hazır

Katar ile sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedariki konusunda görüşmelerde bulunan Türkiye mutabık kalınması durumunda ilk etapta 4 milyar metreküp civarında LNG bağlantısı için bir iyi niyet protokolü imzalamayı düşünüyor

Eminevim'de çekiliş için son gün 31 Ağustos!

Vade farksız ödeme alternatifiyle “Altın günü modeli” ev sahibi yapan Evminevim'de çekiliş için son gün 31 Ağustos...

Latife Tekin, Myndos için Ertuğrul Günay'ı göreve çağırdı

Ünlü romancı Latife Tekin, Gümüşlük Akademisi'ne yönelik saldırıların önlenmesi ve Myndos'un kurtarılması için Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ı göreve çağırdı

Bosh için Ekim ve Kasım kritik geçecek

Bosch Türkiye'nin Genel Müdürü Hermann Butz, "Önümüzdeki Ekim-Kasım ayları biz dahil tüm reel sektör için çok kritik" dedi

Clinton `keyif' için Les Ottomans'da kalacak

Bill Clinton, Kasım'da `keyif tatili' için geleceği İstanbul'da Les Ottomans'da kalacak

Karacabey Longozu için yapılacak çalışmalar Haberi

Karacabey Longozu için yapılacak çalışmalar

Türkiye genelinde öne çıkan Kırklareli İğneada, Sakarya Acarlar, Sinop Sarıkum ve Kızılırmak deltasındaki Samsun longozu gibi evrensel değer olarak kabul edilen jeolojik ve biyolojik çeşitliliğe sahip Karacabey Longozu'nun korunarak, doğa turizmine açılması yönündeki çalışmalar kapsamında bölgenin belgeseli hazırlandı. 


Dişbudak, kızılağaç, söğüt gibi belli türdeki ağaçlarla göl soğanı, su menekşesi, nilüfer gibi özel bir bitki örtüsünü bünyesinde barındıran Karacabey Longozu, kara leylek, bataklık kırlangıcı, akça cılıbıt, küçük balaban, gece balıkçılı, alaca balıkçıl, küçük ak balıkçıl, gri balıkçıl, kuğu, yeşilbaş, çıkrıkçın, Macar ördeği, ak kuyruklu kartal, poyraz kuşu, sumru ve pek çok ağaçkakan türü ile göç esnasında küçük karabatak ve ak pelikan gibi kuşlara da ev sahipliği yapıyor. 


Sahip olduğu ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle bakir bir cennet olarak keşfedilmeyi bekleyen Kocaçay Deltası ve...