24 / 04 / 2024

Bursa'da romanlar için 132 konutun temeli atıldı!

Bursa'da romanlar için 132 konutun temeli atıldı!

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Romanlar için yaptırılacak olan 132 konutun temeli dün atıldı



Yaz döneminde Roman konutlarının yapımına ağırlık veren TOKİ, temmuz ve ağustosta 11 ilde 2 bin 524 konut için ihale düzenledi.  TOKİ  son olarak dün Bursa Karacabey'de 132 konutun temelini attı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bursa'nın Karacabey ilçesinde Romanlar için yaptırılacak olan 132 konutun temeli dün Devlet Bakanı Faruk Çelik ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar tarafından atıldı. Yaz döneminde Roman konutlarının yapımına ağırlık veren TOKİ, Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde 11 ilde 2 bin 524 konut için ihale düzenledi. İlk etapta 6 bin 812 konutun yapımını gerçekleştirecek olan TOKİ, gelen talepler doğrultusunda evsiz Roman bırakmayacak. Valilikler tarafından TOKİ'ye gönderilen bilgiye göre Bitlis, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Mardin, Nevşehir, Niğde, Sivas, Van, Şırnak, Trabzon ve Yozgat'ta Roman bulunmuyor.

KONUTLAR 3 KATLI

Törende konuşan Çelik, Avrupa ülkelerinde Romanlar'a karşı ortaya konulan sürgün politikasını eleştirdi. Bakan Çelik, "Sözde gelişmiş çağdaş Avrupa ülkelerinde, Romanlar'ın ülkelerinden kovulduklarını, o ülkeden o ülkeye sürüldüklerini üzülerek izliyoruz. Ne acı bir tablodur, demokrasi ve insan hakları konusunda laf bırakmayanların Romanlar'a bu muameleyi reva görmelerini anlamakta zorlanıyor ve kınıyoruz" dedi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da konuşmasında Romanlar'ın daha iyi koşullarda yaşaması için çalıştıklarını ifade ederek, temeli atılan konutların zemin artı 2 katlı olacağını, net 50 metrekarelik alana sahip bulunacağını belirtti.
Sabah


Geri Dön