29 / 03 / 2024

Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan 2 kente 28 milyon TL destek!

Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan 2 kente 28 milyon TL destek!

Son dört yılda Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın projeleri için Karacadağ Kalkınma Ajansı, bu yıl 4 ayrı program kapsamında 28 milyon TL hibe verecek.



Diyarbakır Valisi ve Karacadağ Kalkınma Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aksoy, 2010 yılında faaliyet geçen ajansın bölge ekonomisinin ana gücünü oluşturan KOBİ'lere önemli katkılar sağladığını belirterek, "Bu çerçevede hayata geçirilen projeler firmalarımızın büyümesine ve işsizliğin çözümüne katkı sağladı. Sadece maddi kaynak sağlamıyoruz. Aynı zamanda Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları sayesinde bölgedeki sosyal sorunların çözümüne yönelik projelerin gerçekleşmesine de yardımcı oluyoruz. Ajansımız bünyesinde faaliyet gösteren Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi, özellikle Diyarbakır'a yatırım yapmak isteyen işadamlarımıza ücretsiz olarak hizmet veriyor. Ajansımız bu yıl KOBİ Mali Destek Programı, Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı, Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı ile Turizm ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan projelere destek verecek. Ayrıca bu yıl ilk kez, GAP İdaresi Başkanlığı desteği Organik Tarım Mali Destek Programı'nı ajansımız hayata geçirecek" diye konuştu. 



Bölgeye 156 milyon TL'lik kaynak aktarıldı 

Bu yıl 4 ayrı program kapsamında projelere destek vereceklerini belirten Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Hasan Maral de "Toplam 28 milyon TL hibe vereceğiz. Son 5 yılda proje sahiplerinin katkıları üetoplam 156 milyon TL'lik kaynağı Diyarbakır ve Şanlıurfa'da yatırımlara aktardık. Amacımız firmalarımızın kapasitesini artırmak, yeni ürünler ile başta ulusal olmak üzere dünya pazarlarına açılmalarına katkı sağlamak, ölçeklerini büyütmek. Bölgemizin en büyük sorunu işsizliğin çözümüne katkı sağlamak istiyoruz"dedi. 


Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ise Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı dönemde kentte doğru dürüst bir uzman bulamadıklarını belirtti. 


Dünya


Geri Dön