28 / 03 / 2024

Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan 4 mali destek kapsamında 28 milyon TL!

Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan 4 mali destek kapsamında 28 milyon TL!

Karacadağ Kalkınma Ajansı, bu yıl 4 mali destek programı kapsamında 28 milyon TL hibe desteği vermek için proje teklif çağrısı yapacak. Başvurular 23 Ocak'ta başlıyor.



Proje destekleri için başvurular 23 Ocak 'tan itibaren ajansın internet sitesinden yapılabilecek. 

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da turizm, motorlu kara taşıtlarının bakım ve onarımı alanında faaliyet gösteren firmaların yenilikçilik ve Ar-Ge çalışmalarını destekleyecek olan ajans, bu programa 12 milyon Lira bütçe ayırdı. 


Proje başına verilecek destek tutarı en az 50 bin lira en çok da 500 bin lira olacak. Yine Diyarbakır ve Şanlıurfa'da mevcut ve yeni kurulacak OSB ve sanayi bölgeleri ile İŞGEM'lerin altyapılarının iyileştirilmesi ve işgücüne yönelik mesleki eğitim projelerine de 4 milyon lira bütçe ayrıldı. Proje başına destek tutarı en az 75 bin lira, en fazla 1 milyom lira olacak. 


2 kentte yenilenebilir enerji projelerine ise 5 milyon lira bütçe ayrıldı.Proje başına verilecek destek tutan kar amacı güden kuruluşlar için en az 50 bin lira, en çok 500 bin lira, kar amacı gütmeyen kuruluşlar için ise en az 75 bin lira, en çok da 750 bin lira olacak. Turizm projelerine de 7 milyon lira bütçe ayrıldı. Proje başına verilecek destek tutarı en az 75 bin lira en çok da 750 bin lira olacak. 


Dünya


Geri Dön