17 / 04 / 2024

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi 2017'de faaliyete geçecek!

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi 2017'de faaliyete geçecek!

Osmanlı padişahı İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabında sona gelindi,



Osmanlı padişahı İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabında sona gelinirken, Cumhuriyet tarihinin en büyük içme suyu temin projesi Melen Barajı'nda da beton dolgu imalatına başlandı. 


140 YILLIK HAYAL 

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eski adıyla Dereyolu, şimdiki adıyla Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yaklaşık 140 yıllık hayal olduğunu belirtti. Balkanlıoğlu, 2017 yılında tamamlanacak projenin çok daha önce bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi. 


MELEN'DE GERİ SAYIM 

Cumhuriyet tarihinin en büyük içme suyu temin projesi olan Melen Barajı'nda da beton dolgu imalatına başlandı. Melen Barajı tamamlandığında İstanbul'un 2071 yılana kadar olan su ihtiyacı teminat altına alınacak. Dünyada ilk kez iki kıta denizin altından bir su tüneliyle birleşti. 2016 sonunda tamamlanması öngörülen Melen Barajı 214 milyon TL'ye mal olacak. 


Sabah



Geri Dön