19 / 04 / 2024

Karadeniz Ereğli'deki PTT binasının akıbeti TBMM gündeminde!

Karadeniz Ereğli'deki PTT binasının akıbeti TBMM gündeminde!

Karadeniz Ereğli'deki PTT hizmet binasının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Ereğli'deki PTT hizmet binasının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Demirtaş, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Demirtaş, ''Aşağıda yer alan soruların Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Demirtaş, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Zonguldak'ın Kdz. Ereğli İlçesi'ndeki PTT'nin hizmet verdiği bina, Aralık 2013'te depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile önce tahliye edilmiş, daha sonra da yıkılmıştır. PTT'nin hizmet verdiği binanın yıkımı özel bir firma tarafından yapıldığı basına yansımıştır. PTT yeni hizmet binası ve lojman yapım ihalesinin, 21 Mart 2017 tarihinde yapıldığı bilgisi Zonguldak Ak Parti Milletvekili tarafından açıklanmıştır. Ağustos 2019'da ise yine Ak Partili yetkililer tarafından PTT Hizmet Binası inşaatında ilk ihaleyi alan müteahhitten dolayı sorun yaşandığı devamında 3 milyon 477 bin TL bedelle bir kere daha ihaleye çıkıldığı ve PTT Hizmet Binası inşaatının Ekim 2019'da tamamlanacağı açıklanmıştır. Ancak Kdz. Ereğli Hizmet Binası yıkıldıktan tam 7 yıl sonra, Aralık 2020'de tamamlanabilmiştir. Bu süreçte Kdz. Ereğli PTT, İbrahim Efe Caddesi, Müftü Mahallesi'nden kiralanan yerde hizmet vermiştir.''

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın soruları:
1) Kdz. Ereğli'deki yeni PTT Hizmet Binası inşaatı ilk ihalesi, hangi ihale usulü ile yapılmıştır? Yapılan İhaleye kaç firma katılmıştır? Her biri ayrı ayrı belirtilmek üzere ilk ihalede, hangi firma ne kadar teklif vermiştir? 
2) Kdz. Ereğli'deki yeni PTT Hizmet Binası ilk ihalesini hangi firma, ne kadar bedel karşılığında almıştır? Bu ihaleye lojmanlar da dahil midir? Yoksa sadece hizmet binası için mi yapılmış? 
3) Kdz. Ereğli'deki yeni PTT Hizmet Binası inşaatının, ilk ihalesini alan firma ile nasıl bir sorun yaşanmıştır? İkinci ihale yapılıncaya kadar, ilk ihaleyi alan firmaya hangi işler karşılığında, ne kadar ödeme yapılmıştır? 
4) Kdz. Ereğli'deki yeni PTT Hizmet Binası inşaatının, ilk ihalesini alan firma ile ilgili olarak usulsüzlük nedeniyle herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır? 
5) Kdz. Ereğli'deki yeni PTT Hizmet Binası inşaatının ikinci ihalesi, hangi usulle ve ne zaman yapılmıştır? İhaleye kaç firma teklif vermiştir? İkinci ihaleyi, hangi firma, ne kadar bedelle kazanmıştır? 
6) Bu şirketlere hangi tarihte ne kadar istihkak ödemesi yapılmıştır? 
7) PTT Binasının yapımı için bu şirketlere toplamda ne kadar ödeme yapılmıştır? 
8) PTT Binasının ihale teslim süresi ne idi? Şirket ihale sözleşmesinde belirtilen teslim süresinde işi teslim etmiş midir? Eğer işin tesliminde gecikme oldu ise sebebi nedir? İşin tesliminin gecikmesi nedeniyle ihaleyi alan şirkete herhangi bir maddi ceza yaptırımı uygulanmış mıdır? 
9) Kdz. Ereğli'deki yeni PTT Hizmet Binası inşaatının 7 yıl boyunca tamamlanamaması nedeniyle ortaya ne kadar bir kamu zararı çıkmıştır? 
10) Kdz. Ereğli PTT Hizmet Binasının yıkılması üzerine 7 yıl boyunca İbrahim Efe Caddesi, Müftü Mahallesi'nde hizmet verilen yere kira bedeli olarak aylık ne kadar ödenmiştir? Kira bedeli, her yıl ayrı ayrı belirtilmek üzere, ne kadar arttırılmıştır? Aralık 2013'ten Aralık 2020'ye kadar, kira bedeli olarak toplam ne kadar ödeme yapılmıştır? 
11) Kdz. Ereğli'deki yeni PTT Hizmet Binası kaç katlıdır? Tüm katlarda PTT mi faaliyet gösterecektir? Eğer tüm katlarda PTT faaliyet göstermeyecekse diğer katlar nasıl değerlendirilecektir? 
 


Geri Dön