23 / 04 / 2024

Karadeniz Mahallesi Bilgi Evi açıldı!

Karadeniz Mahallesi Bilgi Evi açıldı!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Karadeniz Mahallesi Bilgi Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, semt sakinleri ve çok sayıda öğrenci katıldı




Karadeniz Mahallesinde yapımı tamamlanan Karadeniz Bilgi Evi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Yavuz Değirmenci, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal, semt sakinleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Çocuklar için düzenlenen çeşitli etkinliklerle başlayan törende katılımcılara hitap eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, hizmete giren Karadeniz Bilgi Evi’nin ilçe halkına ve özellikle öğrencilere hayırlı olmasını temenni ederek katılımcılara teşekkür etti. Başkan Usta ve protokol üyeleri daha sonra açılış kurdelesini keserek Bilgi Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından derslikleri ziyaret eden Başkan Usta, burada yetkililerden bilgi aldı.


Törenin ardından bir konuşma yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Bilgi Evleri Projesi kapsamında hedefimiz her mahallede bir Bilgi Evi’ni hizmete sokmaktır. Geçen sene 5 tane Bilgi Evi’ni hizmete açmıştık ve 4 bin öğrenci kapasiteli çalışıyordu. Mahalle sakinlerimizden çok yoğun bir talep geldi. Bu sene de hedefi 9’a çıkartabildik. Bugün ikincisini ilave ettik ama ilçe genelinde 7’incisi oldu. İnşallah önümüzdeki hafta sonuna kadar bu sayıyı 9’a tamamlamayı hedefliyoruz. Bu sayı ile birlikte yaklaşık 7 bin 500 - 8 bin öğrencimize ilçe genelinde hizmet vermiş olacağız” dedi.


Her mahalleye bir Bilgi Evi açmayı hedeflediklerini belirten Başkan Usta, “Özellikle ortaöğretimdeki öğrencilerimize yani büyük bir kısmına eğitim vermeyi hedefliyoruz. Her mahallede bir Bilgi Evi’ni açarak bu kapasiteyi arttırmayı hedefliyoruz. Tabi ki burada mekansal olarak sıkıntılarımız var, boş alan bulamıyoruz. En büyük eksikliğimiz budur. Bu anlamda da her noktayı değerlendirmek istiyoruz. Amacımız ilçedeki eğitim algısını yüksek seviyelere çıkartmak ve özellikle ortaöğretim alanında var olan dershane alışkanlığını burada Bilgi Evleri ile doldurulabilmesidir” şeklinde konuştu.


Yaklaşan seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Usta, “Bizim sloganımız bilgili toplum güçlü toplumdur. Güçlü toplum, güçlü iktidardır. Güçlü iktidar hepimize fayda sağlayacak bir anlayıştır. Bu her anlamda yani genel olarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu önemli bir parametre, hem de yerel anlamda biz belediyeler olarak hizmetlerimizi devam ettireceksek ki amacımız odur. Vatandaşlarımız her noktada yanında olmak, onlara en iyi hizmetleri sunmak arzusu içerisindeyiz. Bunu sürdürebilmek içinde güçlü bir iktidara ihtiyaç var. Güçlü iktidar olması için de vatandaşlarımızın da güçlü bir şekilde iradelerini ortaya koymaları gerekiyor. Temennimiz geçmişte olduğu gibi bir koalisyon kabusu ile milletin kafasını karıştırmadan yakalamış olduğu istikrar politikasını daha güçlü noktalara taşımaktır” ifadelerini kullandı.



Gaziosmanpaşa Belediyesi


Geri Dön