19 / 04 / 2024

Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun güzergahı meclis gündeminde!

Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun güzergahı meclis gündeminde!

Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun ili güzergahı meclis gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Karadeniz Sahil Yolu nun Giresun güzergahı meclis gündeminde!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun ili güzergahına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bektaşoğlu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

Bektaşoğlu'nun soruları

1- Karadeniz Sahil Yolu'nun inşaatının tamamlanması ve yolun ulaşıma açılmasından bu yana geçen süre içinde, il ve ilçe merkezlerindeki şehir içi geçişi yollarından, sadece Giresun bölümünün karayolları tarafından Giresun Belediyesi'ne devri neden yapılmamıştır?

2- Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü bu güzergahı neden kendi sorumluluğunda tutmaktadır? İl Trafik Komisyonunun kararlarına rağmen devir işlemini geciktiren sorumluluar hakkında bakanlığınızın bir soruşturması olmuş mudur?

3- İlimizin büyük bölümüne yolda kazı çalışmasına izin verilmemesi nedenyile doğalgaz arzının sağlanamamasına, Giresun Şehiriçi geçisinde belediyenin trafik ve yaya güvenliğini sağlayacak düzenlemeler, çevre projeleri, peyzaj çalışmaları ve diğer imalatlar yapamamasına engel olan bu olumsuzluğu ortadan kaldırmayı düşünmekte misiniz?


 


Geri Dön