18 / 04 / 2024

Karadeniz'de 100 tarihi yapı restore edilecek!

Karadeniz'de 100 tarihi yapı restore edilecek!

DOĞU Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA), bölgede turizmin ön plana çıkarılması çalışmaları kapsamında Ordu'dan Artvin'e kadar kültür, turizm ve yöresel mimari değerleri restore edilecek.



Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Doğu Karadeniz, doğal güzellikleri ve sunduğu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle turistlerin ilgi odağı oluyor. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Doğu Karadeniz'in, bölgede farklı alternatiflerin oluşturulması amacıyla 300 milyon liralık harcama öngörülen projeyle bölgenin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılarak turizmde ön plana çıkarılması amaçlanıyor. 



Turist sayısı geçen yıl 2013'e göre yüzde 25 arttı. DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'i ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının bir önceki yıla göre 2014 yılında yüzde 25 artarak 5 milyonu aştığını söyledi. Turizm potansiyelini artıracak projeler geliştirdiklerini belirten Kaldırım, temel amaçlarının, bölgedeki kültür, turizm ve yöresel mimari değerlerini turizme kazandırarak bölge ekonomisine katkı sağlamak olduğunu anlattı.


Bizim Anadolu


Geri Dön