20 / 04 / 2024

Karamürsel Ereğli’deki iki yapı restore edilecek!

Karamürsel Ereğli’deki iki yapı restore edilecek!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karamürsel Ereğli'de yer alan iki adet tarihi yapı restore edecek.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel Ereğli’de yer alan iki yapıyı restore ederek günümüze kazandıracak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bir zamanlar Yeşilçam filmlerine konu olan kendine özgü yapılar Büyükşehir’in çalışmalarıyla yenilenecek. Tarihi ve estetik açıdan oluşturdukları dokuyla adeta Ereğli’nin simgesi olan evler içinde en dikkat çekici olanlardan Çıpalı Konak ve 5,6,7 parselde bulunan yapı restore edilecek.

7 FİRMA TEKLİF VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yapıların restorasyonu için bir ihale gerçekleştirdi. Yapılan ihaleye 7 firma teklif verdi. En düşük teklifi 1 milyon 332 bin lira ile Bertaş İnşaat verirken en yüksek teklif 1 milyon 747 bin lira ile Seçkin Mimarlık’tan geldi. Çıpalı Ev’in yanı sıra restorasyon projesi kapsamında 262 ada, 5,6,7 no.lu parsellerde bulunan sivil mimari yapı da yeni yüzüne kavuşacak. 112 metrekare taban alanına sahip yapı 3 kattan meydana geliyor. Yapı 336 metrekare toplam kullanım alanlı ahşap karkas yapıya sahip. Yapı aslına uygun olarak yenilenecek.

TARİHİ DOKU

Yeni yüzleriyle tarihi evler sosyal ve kültürel amaçlı kullanılmak üzere Ereğlililere hizmet verecek. Bu kapsamda Yeşilçam filmlerine de konu olan Karamürsel’in Ereğli evlerinde restorasyon çalışmaları gerçekleştirilecek. Ereğli Evleri, Osmanlı Türk evinin geleneksel özelliklerini yansıtan üsluplarıyla sahile paralel olarak birçok 2 katlı ahşap, kagir evlerden meydana geliyor.


Firmalar Teklifler

Berktaş Restorasyon      1 milyon 332 bin lira

Berktaş Maden İnş.        1 milyon 371 bin lira

Nomak İnş.                    1 milyon 470 bin lira

Murat Silahtaroğlu İnş.    1 milyon 549 bin lira

Vakur Yapı                     1 milyon 657 bin lira

Alay İnş.                        1 milyon 691 bin lira

Seçkin Mim.                   1 milyon 747 bin lira


Geri Dön