26 / 04 / 2024

Karahallı OSB'de büyüme sürdürülebilir!

Karahallı OSB'de büyüme sürdürülebilir!

Karahallı Kaymakamı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sinan Aslan, ilçenin kalkınmasında Karahallı OSB ' nin büyük önem taşıdığını ve bu doğrultuda sürdürülebilir büyümeyi hedeflediklerini söyledi...



Karahallı Kaymakamı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sinan Aslan, ilçenin kalkınmasında Karahallı OSB'nin büyük önem taşıdığını ve bu doğrultuda sürdürülebilir büyümeyi hedeflediklerini söyledi. 


Uşak Karahallı Organize Sanayi Bölgesi geleceğe yönelik sunduğu plan ve projeleri ile dikkat çeken yeni bir cazibe merkezi. Aynı zamanda ilçe Kaymakamı da olan Uşak Karahallı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sinan Aslan, Organize Sanayi Bölgesi olarak sürdürülebilir kalkınmayı hedeflediklerini anlattı. OSB'lerinde pek çok yatırımcının bulunduğunu, gerekli lojistik desteğin sağlandığını ve alt yapı probleminin büyük ölçüde çözüldüğünü ifade eden Kaymakam Aslan, OSB'lerinin ilçenin kalkınmasında en önemli etken olduğunu belirterek, Karahallı ekonomisinin katma değer üretmesi için, sürdürülebilir büyüme hedeflerinin geleceği bakımından da Organize Sanayi Bölgesi nin önemine dikkat çekti. 


Uşak Karahallı Organize Sanayi Bölgesinin kurulduğu günden bu yana hızla altyapı çalışmalarını başlatmış olup 8 adet faal tesis, 5'e yakın inşaat aşamasındaki tesis, 20 adet tahsis edilen parsel ile büyümeye devam ettiğini belirten Sinan Aslan şöyle devam etti: "Mevcut durumda Karahallı Organize Sanayi Bölgesi parsel alanlarının yüzde 33'ü tahsis edilmiştir. Altyapıya dair yatırımların yüzde 50'si tamamlanmış olup halen inşaat faaliyetleri devam etmektedir.OSB'miz çok çeşitli sanayi kuruluşları düşünülerek parsel büyüklükleri en küçük işletmeden en büyük işletmelere kadar cevap verilebilecek şekilde düzenlenmiştir. 

Karahallı ve Karahallı Sinan Aslan nin Ekonomik Potansiyelinin Tespiti, Stratejik İletişim ve Tanıtım Planı Projesi"kapsamında yapılan çalıştaylar, grup toplantıları, anketler ve diğer proje faaliyetleri ve bu faaliyetlerin sonuçlarında ortaya çıkan verilerin derlenmesi ile ilçede ekonomik potansiyel taşıyan alanlar, ürünler ve sektörler belirlenmiştir. Yapılan bu çalışmaların yatırıma dönüşebilmesi adına tanıtılması gerekmektedir. İlçenin sürdürebilir kalkınma hedefleri yönünde yönetişim temalı bir yaklaşım benimsenerek paydaşlar ve diğer gruplarca yapılan toplantılarda ihtiyaç olarak tespit edilen unsurlar ve tanıtım ve iletişime yönelik belirlenen stratejiler doğrultusunda bu ve benzeri kitapçıkları hazırlamış bulunmaktayız." Mevcut durumda Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren firmaların enerji ihtiyacım karşılamaya yönelik elektrik altyapısının z ihtiyaca cevap verecek konumda belirten Sinan Aslan sözlerini şöyle sürdürdü; "Ayrıca ENH ve AG/OH ile ilgili yatırımımız Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından ihale aşamasında olup yakında yatırım sonlandırılacaktır. Karahallı OSB'de faaliyet gösteren ve gösterecek olan yatırımcılarımıza yönelik düşük maliyetli enerji temini için EPDK'na elektrik dağıtım lisansı başvurumuz yapılmış olup yatırımın aynı yıl içinde tamamlanması öngörülmektedir.Yapılacak olan bu yatırımlar ile mevcut elektrik maliyeti 0,288 TL/KVV olan tutar, yatırım sonrası 0,247 TL/KVV maliyetine gerileyecektir. Bu da il ve civar ilçelerdeki en uygun maliyetli elektrik anlamına gelmektedir. 


Karahallı Organize Sanayi Bölgesi kendine ait su şebekesini kullanmakta olup Organize Sanayi Bölgesi içinde bu konuda gerekli olan tüm altyapılar bitirilmiş durumdadır. Bunun yanında su temini konusunda yaşanacak herhangi bir probleme karşı 1000 metreküplük su depomuz bulunmaktadır.Karahallı Organize Sanayi Bölgesi kendine ait kanalizasyon şebekesini kullanmakta olup OSB içinde bu konuda gerekli olan tüm altyapılar bitirilmiş durumdadır. Ayrıca yağmur sularının tahliyesi için gereken altyapılara yönelik inşaat faaliyetleri halen devam etmektedir. Yağmur suyu tahliyesi ile ilgili hattın yapımı 2013 yılının 2. çeyreğinde bitirilecektir."


Hürses Gazetesi 


Geri Dön