26 / 04 / 2024

Karaköy'ün eski han ve hamamları turizme açılıyor

Karaköy'ün eski han ve hamamları turizme açılıyor

Karaköy eski hareketli günlerine geri dönüyor. Bölgedeki hanlar otele dönüşüyor, hamamlar ise restore ediliyor



Bir zamanlar İstanbul'un en hareketli caddelerinden Karaköy'deki Bankalar Caddesi, Rıhtım ve Perşembe pazarı eski işlek günlerine geri dönüyor. Bu caddeler üzerinde bulunan eski hanlar, iş merkezleri ve hamamlar turizme açılıyor. Bölgenin 3-4 yıl gibi orta vadede turizm, emlak ve kültür sanat projeleri ile İstanbul'un en işlek caddelerinden biri olacağı tahmin ediliyor. Beyoğlu Güzelleştirme Derneği'nin de başkanı olan işadamı Nizam Hışım, 1.5 milyon dolara satın aldığı Bankalar Caddesi üzerindeki Bereket Han'ı 18 odalı butik otele çeviriyor. Cadde üzerindeki Sümerbank binasını 2 yıl önce satın alan Simurg Turizm'in sahibi Timur Özdemir ise "Tekliflere açığım, iyi bir teklif gelirse düşünürüm" diye konuştu.

6.5 MİLYON $'I BEĞENMEDİ
Bölgedeki Bozkurt General Han için Lübnanlı bir yatırımcının 6.5 milyon dolar teklif getirdiği ancak Han'ın sahibinin fiyatı beğenmeyerek geri çevirdiği de öğrenildi. Bankalar Caddesi üzerinde bulunan İş Bankası binasının arka bölümü de satılığa çıkarıldı. Rıhtım Caddesi'nde ise Global Holding'in sahibi olduğu Veli Alemdar Han 'ı satmak için yatırımcılarla görüşmeler yaptığı biliniyor. Hakan Madencilik tarafından Temmuz 2009'da alınan Kozluca Hanın da otele dönüştürülmesi için proje çalışmaları devam ediyor.

Metrekaresi 2 bin 500- 3 bin dolara çıktı
22.05.2010 Karaköy'deki hareketlilik bölgedeki metrekare fiyatlarını da artırdı. Bölgedeki projelerle ilgilenen BGate Emlak ve Danışmanlık sahibi Kemal Ayaşlıoğlu, metrekare fiyatlarının son 1 yılda iki kat arttığına dikkat çekerek 2 bin 500-3 bin dolar seviyelerine çıktığını belirtti. Ayaşlıoğlu, hereketlilikten Tophane'nin de pay aldığını özellikle de İtalyan ve Fransız küçük yatırımcıların bir araya gelerek fonlar oluşturduklarını ve bina topladığını söyledi. Tophane'deki Bilgi Üniversitesi yurdunu 9,5 milyor dolara alan CVK Group sahibi Mahmut Çevik ise yatırımı 2013'te turizme açacağını ve uluslararası zincirlerle görüşme halinde olduğunu kaydetti. Bölgedeki Kılıç Ali Paşa Hamamı'nı 2 yıl önce alan yatırımcı Ergin İren İstanbul'un en modern hamamlarından birini yapıyor.


Perşembe Pazarı'nda hareketlilik
22.05.2010 Bu arada bu hareketlilikten Perşembe Pazarı bölgesi de nasibini alıyor. Arap Camii'nin etrafındaki bölgenin yeniden şekillenmesi için çalışmaların başlamak üzere olduğu biliniyor. Bölgedeki iş merkezlerinin ve yedek parçacıların toparlanarak bölgenin bir turizm merkezine dönüştürüleceği konuşuluyor. Bu nedenle çok sayıda şirketin bölgede bina topladığı da öğrenildi. Bölgedeki ilk turizm yatırımı Golden City Otel ile yapıldı.
Dilek Taş /Sabah


Geri Dön