19 / 04 / 2024

Karaman Belediye Meclisi gündeminde imar vardı!

Karaman Belediye Meclisi gündeminde imar vardı!

Karaman Belediye Meclisi, aşağıda belirtilen gündem üzerinde gerekli müzakereyi yapıp karar almak üzere, 07.12.2015 Pazartesi günü saat:15.00`de Belediye Sarayı Meclis Salonunda olağan olarak toplanacak.



Belediye Meclisi’nin Gündemi şöyle   :    


*Belediye Meclisinin  03/11/2015 tarih ve 490 sayılı kararların,5393 Sayılı belediye Kanunun 23/l. Maddesi doğrultusunda yeniden görüşülmek üzere Belediye Meclisine iade konusu.                       

*2014 yılı Sayıştay Denetim Raporunun ; 5393 Sayılı Belediye Kanunun 55. Maddesi gereğince Belediye Meclisi’nin bilgisine sunulması,                    

*Mülkiyeti Belediyemize ait, Ziya Gökalp Mahallesi Alpaslan TÜRKEŞ Bulvarı, Piri Reis Kültür Merkezi önünde bulunan boş alanı Direksiyon Eğitimi Dersi sınavlarında kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusu.                    

*2016 yılı için Belediyemizde Mevsimlik ve kampanyalı işlerde çalıştırılmak üzere 66 adet Geçici İşçi için gerekli olan 792 adam / ay vizesi için gerekli iznin alınmasına.                  

*Genel İdari Hizmetler sınıfında  bulunan Belediye Meclisinin 13.03.2007 tarih 2/36 ve 2/37 sayılı kararı ile ihdas edilen 5 adet dolu 2 adet boş ve Belediye Meclisinin 03.06.2014 tarih ve 200 sayılı kararı ile ihdas edilen 4 adet boş Zabıta Memuru kadrosunun; toplamda 11 adet 5. Derecedeki Zabıta Memuru kadrosunun 3. Derece Zabıta memuru kadrolarına değiştirilmesi konusu.

Abbas Mahallesi Mut caddesinde bulunan parka Şehit Polis Memuru Mustafa ÜNAL’ın isminin verilmesi talebi konusu . 

*Otobüs, kamyon ve iş makinalarına akaryakıt sevkiyatını yerinde yapmak, bu gelgitleri önlemek ve verimlilik artışı sağlamak için 1 adet Seyyar Akaryakıt Tankeri için 250.000.TL bütçe ayrılması ve Şehir içi asfaltlama için Tüpraş Rafinelerinden bitüm almaktayız. Bu bitümün nakliyesini taşeron firmaya ihale etmekteyiz. Her sene ihale eilen bitüm nakliyesi için her yıl masrafları çıkmaktadır. 3 (üç) yıllığına 18.000 ton nakliye ihalesine çıkılması konusu.   

*03.11.2015 tarih ve 489 sayılı Karaman Belediye Meclis Kararında 2113 sokak yerine seyfen 2013 sokak yazılmış olup, bu sokağın 2113 sokak olarak değiştirilmesi konusu. 

*Karaman Belediye Meclisinin 06.10.2015 tarih ve 453 sayılı kararı ile kabul edilen 3 no’lu Cumhuriyet hattında yapılan düzenlemede dönüş güzergahında Atatürk Caddesinden U dönüşü yapılarak Atatürk caddesinden devam ederek 242. Sokaktan sağa dönüş yaptırmıştır. Bu sokak 4 no’lu Minibüsçüler ile çakıştığından 3 no’lu Cumhuriyet hattının Atatürk Caddesinden devam ederek sağa Erdal Şen caddesine devam etmesi konusu.

*03.12.2014 tarih ve 481 sayılı Karaman Belediye Meclis Kararı ile kabul edilerek yürürlüğe konulan Belediyemiz Personel Servis Araçları Yönetmeliğine 07.10.2015 tarih ve 466 sayılı Meclis Kararı ile ilave edilen geçici 5. Maddesindeki  “Tahsisli S plaka sayısı 400 adettir.” İbaresinin  “ Tahsisli S plaka sayısı 400 adet olup, tahsis Belediye Encümen kararı  ile yapılır. ” olarak değiştirilmesine. 

*Halk Sağlığı Kurumu birinci basamak sağlık hizmetlerinin kalite standartlarını yükseltmek, daha etkin ve ulaşılabilir hale getirmek için Aile Hekimliği birimi başına düşen nüfusun 2500 olacak şekilde planlanması istendiğinden, İlimizde hizmet veren Aile Sağlığı Merkezlerinin yapılacak planlama için yetersiz kaldığından ve en az 5-6 ASM binasına ihtiyaç olduğundan ;Mülkiyeti Karaman Belediyesine ait olan 2028 ada 1 parselin Revizyon ve İlave İmar Planında ‘Sosyal-Kültürel Tesis Alanı’ olarak görülen bölümünün ‘Sağlık Tesisi Alanı’na çevrilerek Halk Sağlığı Müdürlüğü adına tahsis edilmesi, Revizyon ve İlave İmar Planında ‘Sağlık Tesisi Alanı’ olarak görülen 2525 ada 1 parselin Halk Sağlığı Müdürlüğü adına tahsis edilmesi, Mülkiyeti Maliyeye ait olan 3060 ada 1 parselin Revizyon ve İlave İmar Planında ‘Resmi Kurum Alanı’ ndan ‘Sağlık Tesisi Alanı’na çevrilmesi talebi konusu. 

*12-Karaman İli, Merkez İlçe, Zembilli Ali Efendi Mahallesi 2819 ada 1 no’lu “ Belediye Hizmet Alanı “  imarlı parselin “Sağlık Tesis Alanı’na çevrilmesi amacıyla hazırlanan 1/500 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatlarının onaylanması talebi konusu:   

*13-Karaman İli, Merkez İlçe, Hamidiye Mahallesi, 2898 ada 17 no’ lu parselin Revizyon ve İlave İmar Planında Bitişik Nizam 1 kat yapılaşma koşullarında ‘T2 Lejantlı Ticaret Alanı’ nda kaldığı, köşe başı parsel olduğu, doğu ve güney cephelerinden 7 metre çekme mesafesi olduğundan inşaat alanının yetersiz kaldığı ve hatta 16 no’ lu parsel ile şuyulandırıldığından bahsederek doğu cephesinde 7 metre çekme mesafesinin 5 metreye düşürülmesi amacıyla yaptırılan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması talebi konusu. 

*14 -Karaman İli, Merkez İlçe, Pirireis Mahallesi, 4475 ada 4 no’ lu parselin Revizyon ve İlave İmar  Planında ‘Sanayi Alanı’ nda kaldığı, söz konusu bölgede ticaret ve sanayi alanlarına yönelik sosyal donatı alanlarının yetersiz kaldığından bahsederek parselin düğün salonu, lokanta, ticari faaliyet alanı olarak kullanılmasına yönelik ‘T2 Lejantlı Ticaret Alanı’ na çevrilmesi amacıyla yaptırılan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması talebi konusu. 

*15-Karaman İli, Merkez İlçe, Gazidükkan Mahallesi, 696 ada 26 no’ lu parselin 2004 yılında köşe başı ve yol cepheli parsel olduğu, parselin önünden24 metrelik yol geçtiği ancak bu yolun daha sonra 12 metreye düşürüldüğü, yol payının da Belediye tarafından arsa olarak üretildiği, 26 parsele 3 katlı bina yapılarak Yapı Ruhsatı alındığı, üretilen yeni parselden dolayı 26 nolu parselin köşebaşı parsel olma özelliğini kaybettiği ve bina ile arsanın çekme mesafelerinin bulunmadığından apartman merpenlerinin de yeni oluşturulan parselin içinde kaldığı belirtilerek mağduriyetin giderilmesi amacıyla yeni oluşturulan parseli yok sayarak 26 nolu parselin kuzeybatı cephesini 3 metre uzatarak ve üzerine 3 metre çekme mesafesi yazıp, geri kalan alanın otopark yapılması amacıyla yaptırılan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması talebi konusu. 

*16- Karaman İli, Merkez İlçe, Urgan Mahallesi, 4614 ada 64 ve 65 nolu parsellerin Revizyon ve İlave İmar Planında ‘Ambalaj ve Ambalaj Atıklarını Toplama ve Geri Dönüşüm Alanı’ olarak planlanmıştır. Söz konusu 4614 ada 64 ve 54 nolu parseller imar planı tadilatı ile birleştirilmiş olup uygulama yapmak için İmar Durum Belgesi alındığında ‘İl Özel İdaresi’ mülkiyetinde bulunan 66 nolu parsel ve kadastro yol ile şuulu durumda olduğu belirtilmiş olup uygulamanın yapılabilmesi ve bütün bu şuuların kaldırılması için ada kenar çizgisinin mülkiyet sınırlarına çekilmesi amacıyla hazırlanan imar plan tadilatı teklifinin onaylanması talebi konusu.

*17-Belediyemiz ve Karaman Valiliği arasında imzalanan protokol gereği yapılacak olan okul alanlarından 19 Mayıs İlkokulunun bulunduğu Karaman İli, Merkez İlçe, Abbas Mahallesi, 503 ada 7 no’ lu parsele 16 derslikli İlkokul binasının yapılabilmesi için yapı yaklaşma mesafelerinin 5 metreye düşürülmesi amacıyla hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatının onaylanması talebi konusu. 

*18-Karaman İli, Merkez İlçe, Pirireis Mahallesi, 5049 ada 2 nolu parselin Revizyon ve İlave İmar Planında ‘Buğday Pazarı’ olduğu ancak söz konusu parselin Buğday Pazarı için yeterli olmadığından bahsederek 5049 ada 1 nolu ‘Sebze Hali’ imarlı parselin imar planı tadilatı yapılarak ‘Buğday Pazarı’na dönüştürülmesi ve söz konusu 1 ve 2 numaralı parsellere damper giriş çıkışının sağlanabilmesi amacıyla Revizyon ve İlave İmar Planında hmax=6,5 metre olan değerin 9 metreye çıkartılması ile işyeri talebinin fazla olması nedeniyle de  parsellerin Revizyon ve İlave İmar Planında  Emsal=0.50 olan değerin ise 0.60’a çıkartılması  talebi konusu. 

*19-  Karaman İli, Merkez İlçe, Hisar Mahallesi, 1479 ada 76 nolu parselin öncelikle satın alma usulüyle 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun bazı maddelerinde değişiklik yapılması hakkındaki 4650 sayılı kanun ilgili maddeleri gereğince bedel tespitinin yapılarak kamulaştırılmasının yapılması’ kararı alınmıştır. Çeltek Mahallesi, 3133 ada 1 No’lu parselin kuzeyinde yer alan otopark alanının inşaata uygun hale getirilmesi amacıyla Ayrık Nizam 3 kat 0.30-0.90 yapılaşma koşullarında ‘Konut Alanı’ olarak 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatının onaylanması talebi konusu. 

*20-Karaman İli, Merkez İlçe, Pirireis Mahallesi 4419 ada 39 nolu parselin Revizyon ve İlave İmar Planında “Konut Dışı Kentsel çalışma Alanı” olarak planlandığı, mülkiyeti “S. S. Karaman Oto Galericileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi” adına kayıtlı olan taşınmazın üzerinde inşaat işleri devam etmekte olup; taşınmazın üzerinde “Trafo Alanı” bulunmadığından dolayı uygulama aşamasında sıkıntılara sebep vermemek için parsel içerisinde “Tarfo Alanı”nın   ayrılması için hazırlanan tadilatının onaylanması talebi konusu.


 


Karaman'da Uyanış


Geri Dön