25 / 04 / 2024

Karamürsel’e modern kent meydanı inşa ediliyor!

Karamürsel’e modern kent meydanı inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’de modern bir kent meydanı kazandırıyor. Uygulama çalışmaları devam eden projede belediye binası ve kent meydanı şekillenmeye başladı, projede belediye hizmet binası kısmının kaba inşaat uygulaması tamamlandı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’de modern bir kent meydanı kazandırıyor. Uygulama çalışmaları devam eden projede belediye binası ve kent meydanı şekillenmeye başladı. Otopark olarak kullanılacak meydan bölümündeki bodrum kat çalışmaları devam ederken, belediye hizmet binası kısmının kaba inşaat uygulaması tamamlandı.


ALIŞMALAR SÜRÜYOR


Projedeki A blok ara kat kolon perde imalatı ve tabliye kalıbı tamamlandı. B blok üst zemin kat tabliye betonu ile C blok 2. bodrum kat 3.kısım tabliye betonu döküldü. Betonarme perdelerde sürme su yalıtımına başlanılan yapının A blok ara kat tabliye kalıbı tamamlandı. Blokta kiriş ve döşeme demiri işleri yapılıyor. B blokta ise 1. kat kolon perde imalatına başlandı. C bloğunda 2. bodrum kat, 1. ve 3. kısım tabliye kalıbına devam ediliyor.


5 BİN METREKARE AÇIK ALAN


Proje kapsamında mevcut belediye hizmet binası ve çevresindeki yapılar yıkılarak Karamürsel’e modern bir kent meydanı kazandırılıyor. Projede meydan olarak kullanılacak 5 bin metrekare açık alan yer alıyor. 2 bodrum zemin ve 2 kattan oluşacak yeni hizmet binasının bodrum katı 270 araç kapasiteli otopark olarak hizmet verecek.


SOSYAL ALANLAR BULUNACAK


Yapının zemin katında müftülük, nikâh salonu, sinema salonları dükkânlar sığınak ve çalışma ofisleri bulunacak. 1. katı başkanlık makam odası, çalışma ofisleri olacak yapının, ikinci katı arşiv ve çalışma ofisleri şeklinde planlandı. Kenet çatı sistemi şeklinde tasarlanan bina dış cephesinde, traverten kaplama ve giydirme cephe uygulanacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön