24 / 04 / 2024

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarını inceleyen Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 16 milyonluk bu yatırımımız 35 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Tesisimizin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı” dedi.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarını inceledi. Proje ile ilgili SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten bilgiler alan Başkan Toçoğlu, “Uzun yıllar kuzey bölgemize hizmet sunacak projemizde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalarımız kapsamında atıksu toplama havuzlarının imalatı ve mekanik sistemlerinin montaj çalışmaları tamamlandı. Ekiplerimiz şuanda saha borulama ve dolgu çalışmalarını yapıyor. Devam eden çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesini gerçekleştirerek, projemizi kısa süre içerisinde devreye alacağız. Şuanda tesisimizin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı” diye konuştu.


Atıksu Sorunu Yaşanmayacak

Başkan Toçoğlu, “Altyapı ve içmesuyu geleceğimiz konusunda 16 ilçemizde çalışmalarımız devam ediyor.  Sakarya’yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek için altyapı, içmesuyu ve atıksu konusunda yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Sakarya’mıza yeni bir atıksu arıtma tesisi kazandırma hedefiyle inşasına başladığımız Karasu Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışmalarımızda sona gelindi. İnşallah atıksu arıtma tesisini kısa süre içerisinde devreye alacağız. İlçemizin tüm atıksuları bu tesiste arıtılarak, Karadeniz’e deşarj edilecek” ifadelerini kullandı.


16 Milyonluk Yatırım

Yaklaşık 16 milyonluk yatırımla son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip atıksu arıtma tesisi inşa ettiklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin atıksu sorununa kesin çözüm getirecek en ileri teknolojiye sahip atıksu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Yaklaşık 16 milyonluk bu yatırımımız 35 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Projemizin tamamlanmasıyla Karasu’da atıksu sorunu yaşanmayacak. Ayrıca devreye alacağımız projemizle Karadeniz’in doğal güzellikleri de korunmuş olacak. İnşallah tüm ilçelerimizde hayata geçirdiğimiz projelerimizle sağlam ve sorunsuz altyapı hedeflerimize ulaşmış olacağız. Şehrimize ve Karasu’ya hayırlı olsun” diye konuştu.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön