19 / 04 / 2024

Karasu Limanı'ndaki inşaat çalışmaları sürüyor!

Karasu Limanı'ndaki inşaat çalışmaları sürüyor!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul " TOBB Başkanımız ile 2023 hedefine yönelik çalışmalarımızı içeren dosyayı Sayın Başbakanımıza sunduk " dedi...



Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile 2023 hedefine yönelik çalışmalarını içeren dosyayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduklarını, Karasu Limanı ve demiryolu hattı çalışmalarıyla ilgili son durumu aktardıklarını bildirdi.


Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Finlandiya, İsveç ve Polonya'ya yaptığı resmi ziyaretlere katıldığını belirterek, Helsinki, Stockholm ve Varşova'da gerçekleştirilen iş forumlarının Türkiye ve Sakarya için çok yararlı olduğunu kaydetti.


Ziyaretlerde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile kentin ihracat rakamlarını ve gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirdiklerini aktaran Kösemusul, Başbakan Erdoğan'ın Sakarya'ya özel ilgi gösterdiğine dikkati çekti.


Kösemusul, açıklamasını şöyle tamamladı:


"TOBB Başkanımız ile 2023 hedefine yönelik çalışmalarımızı içeren dosyayı Sayın Başbakanımıza sunduk. Hizmette ve ihracat rakamlarında şaha kalkan Sakaryamızı anlattık. Ortak hedef doğrultusunda Sakaryamızı geleceğe hazırladığımızı ifade ettik. İhracat artışında Sakarya'nın İstanbul ve Kocaeli'yi geçtiğini, rakamların hızla yükseldiğini ilettik. Karasu Limanı ve demiryolu hattı çalışmalarıyla ilgili son durumu da aktardık.


Başbakanımız detaylarıyla ilgilendi. Başbakanımızın desteğiyle Karasu'dan dünyaya açılmayı arzu ediyor, Karasu Limanı ve demiryolu hattını son derece önemsiyoruz. Sayın Başbakanımızın 'Türkiye'nin özü, özeti' olarak ifade ettiği, tarihle modernliğin kucaklaştığı, geleceğin marka şehri Sakarya, transit şehir olmaktan çıkıp sanayinin, tarımın, ticaretin ve tabii güzellikleriyle turizmin merkezi olacaktır. Allah'ın izniyle Sakaryamız, Sayın Başbakanımızın şehrimizde bizzat işaret ettiği gibi, örnek, numune bir kent haline gelecektir. Şehrimizin geleceği inşallah çok güzel olacak. Şehrimizin tüm erkleri ile Sakaryamız için çalışmaya devam edeceğiz."


AA


Geri Dön