18 / 04 / 2024

Karatay’da 18. madde imar uygulamaları devam ediyor!

Karatay’da 18. madde imar uygulamaları devam ediyor!

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor. 



Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uyguluyor. Karatay’da toplam 19 bin 700 metrekarelik alanda revizyon imar planı hazırlandı.

Yeni Meram Gazetesi'nde yer alan habere göre Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Belediyemiz imar planlarında konut alanlarının sosyal donatılarla bütünleşmesini sağlamak ve kentleşmeyi hızlandırmak için 2011 yılında Ulubatlıhasan ve Fetih mahallelerinde Ali Ulvi Kurucu Caddesi civarında revizyon imar planları hazırlamış ve yine 2013 yılında I. etapta İlçemiz; Ulubatlı Hasan, Keykubat, Kayacık Araplar, Keçeciler, Yediler, Hacıhasan, Hacısadık, Köprübaşı, Hacıveyiszade, Çelebi, Yenimahalle, Hacıyusufmescit, Hasandedemescit, Emirgazi, Çimenlik, Doğuş, Hamzaoğlu, Kerimdede, Mengene ve Akabe mahallelerimizde olmak üzere toplam 21 adet mahallede Revizyon İmar Planı hazırlamış ve imar planındaki yeşil alan ve sosyal teknik alt yapı gibi ortak yaşam alanlarını artırarak imar planlarını yeniden düzenlenmiştir. Aynı doğrultuda Karatay İlçesinde 2015 yılında II. Etapta; Selimsultan, Elmacı, Hacıibali, Hocalarköprüsü, Mengene, Orhangazi, Büyükkumköprü, Küçükkumköprü, Karakulak, Akabe ve Gaziosmanpaşa mahallelerinde toplam 11 adet mahallede Revizyon İmar Planı hazırlamış ve imar planındaki yeşil alan ve sosyal teknik alt yapı gibi ortak yaşam alanlarını artırarak imar planlarını yeniden düzenlenmiştir.”diye açıklama yaptı.


Geri Dön