19 / 04 / 2024

Karayolları'nın İzmir'deki arsası ihaleye çıktı!

Karayolları'nın İzmir'deki arsası ihaleye çıktı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Karayolları Genel Müdürlüğünün İzmir'deki 54 bin 181,23 metrekare büyüklüğündeki İzmir Bölge Müdürlüğü arsası ile 27 bin 399,59 metrekare büyüklüğündeki İzmir Şube Müdürlüğü arsasının satışı için ihale açıyor...




ÖİB'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Karayolları Genel Müdürlüğünün İzmir'deki bölge ve şube müdürlüğünün taşınacak olması sebebiyle imar planları Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan 54 bin 181,23 metrekare büyüklüğündeki  İzmir  Bölge Müdürlüğü arsası ile 27 bin 399,59 metrekare büyüklüğündeki İzmir Şube Müdürlüğü arsasının satışı için ihale ilanına çıkıldı.


Araziye alışveriş merkezi yapılabilecek


İzmir Bornova'da yer alan  Ankara  ve Üniversite Caddesine cepheli arsalar imar planlarında II. ve III. Derece Kentsel ve Bölgesel İş Merkezi alanında kalıyor. İmar planlarında arsalar için inşaat emsali 2, yükseklik ise 10 kat olarak belirlendi. İmar planına göre arsalar üzerinde iş ve alışveriş merkezleri, çarşı, işhanı, otel gibi konaklama tesisi, çok katlı mağaza, çevre kirletici özelliği olmayan her türlü ticari amaçlı yapı ve tesis ile büro, banka, finans kurumları gibi yönetim binaları, eğlence yerleri, sinema, tiyatro gibi sosyo-kültürel tesisler yapılabilecek.


Özelleştirme İdaresi tarafından son teklif verme tarihi 19 Eylül 2013 olarak belirlenen arsalar, ekim ayı başında yeni sahiplerini bulmuş olacak.


İzmir değer kazanıyor


Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gayrimenkul AŞ'ye ait İzmir ili, Konak ilçesi Halkapınar Mahallesindeki taşınmazlara 156,2 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ'ye satışını onaylamıştı.


Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü arsasının 2007 yılında Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ'ye satışının ardından, Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlüğü ve İzmir 24. Şube Müdürlüğü arsalarının satışı gündeme gelmişti.


Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü arsasının satışı da ÖİB tarafından gerçekleştirilmişti.



Yeni Şafak


Geri Dön