20 / 04 / 2024

Karbon, Hacıbey Döner Lokantası'nı modernize etti!

Karbon, Hacıbey Döner Lokantası'nı modernize etti!

Hacıbey Döner Lokantası’nın mimari yapısından kurumsal çalışmalarına kadar olan süreci yürüten Karbon Görsel İletişim ve Mimarlık Hizmetleri, ofis çalışmalarında modern ve klasik çizgiyi ideal yapıda birleştirerek dinamik bir tasarım uyguladı.



İç mekân tasarımı ve görsel iletişim tasarımı alanında multi disipliner hizmet veren Karbon, Hacıbey Döner Lokantası’nın kurumsal kimliğinden mimarisine kadar uyguladığı tasarımları hayata geçirdi. 60 yıllık geçmişten esinlenerek yola çıkan Karbon, ofis tasarımında Hacıbey Döner Lokantası’nın kurumsal kimliğini yansıtıyor. Yönetim ofisinin girişi için Carrera mermeri ile tasarlanan banko, kesme taştan mücevheri andırıyor. Meşe kaplama dolap ve duvar yüzeyleri ile kurumsal renklerle giydirilen bekleme bölümü, bankonun ön plana çıkmasını sağlıyor. Koridor boyunca sıralanmış odaların kapı kasalarında meşe kaplama kullanılırken, beyaz lake kanatlar ile aydınlık bir görüntü elde ediliyor. Lake çerçevelerden oluşturulan nişler, dekoratif ürün ve tablo benzeri eşyaları ile koridora estetik bir hava katıyor.


Karbon, ofis bölümünde duvarlara uyguladığı giydirmeler ve tavan kirişlerinde kullandığı ceviz kaplamalar ile Hacıbey Döner Lokantası’nın köklü ve ağır duruşunu yansıtıyor. Ofis mobilyalarında özel tasarım metal konstrüksiyon gövde ve ayaklar, lake yüzeyler ile birlikte kullanıldı, böylece modern ve dinamik bir görüntü elde edildi. Karbon, aydınlatma için tavanlara ara kesitler oluşturarak uyguladığı LED ışık bantları ve masa üzerlerinde konumlandırdığı Lineer LED armatürlerle ışığın verimli kullanılmasını desteklerken, mekânın modern ve estetik görünmesini sağladı. Zemin için genel alanlarda karo halı tercih edilirken odalarda her zaman estetik duruşu ve dayanıklı yapısı ile bilinen meşe lamine parke kullanıldı.


Beyaz Fırın, BurgerLab, Nezih Gurme, Hacıbey Döner Lokantası, Emek Pastanesi, Melodi Çikolata, Plus Kitchen, Tay Mum ve benzeri birçok firmaya danışmanlık yapan Karbon, kurumsal kimlikten mimari çözümlere kadar multidisipliner hizmet vermeye devam ediyor.


Geri Dön