19 / 04 / 2024

Karpuzatan Mesire Alanı, 57 dönüm alanda inşa edilecek!

Karpuzatan Mesire Alanı, 57 dönüm alanda inşa edilecek!

6360 sayılı Büyükşehir Belediye yasasının 30 Mart yerel seçimlerden sonra yürürlüğe girmesiyle birlikte taşra ilçelerindeki birçok hizmetler büyükşehir uhdesine girdi. Bu çerçevede Karpuzatan Mesire Alanı da hayata geçirilecek.



Gaziantep Büyükşehirler bu yasayla taşra ilçelerinde yol, park bahçe hizmetleri, itfaiye hizmeti, mezarlık, imar ve ruhsat işleri, su ve kanalizasyon alt yapıları, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, otogar, hal hizmetleri, katı atık depoları gibi hizmetleri bünyesine aldı.

 

Bu çerçevede taşra ilçelerinde çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin en büyük ilçesi olan Nizip’e dinlenme ve sosyal donatı alanlarından oluşan dev “Karpuzatan Mesire Alanı”  projesini hayata geçiriyor.

 

Bölgeyi hareketlendirmek ve yaşam alanlarını cazipleştirmek için Fen İşleri Daire Başkanlığı Nizip’e bir mesire alanı yapmak için çalışmalara başladı. Nizip Belediyesi’ne ait 57 dönümlük arazi üzerinde yapımı süren mesire alanı Nizip ve çevre sakinleri için cazibe merkezi haline getirilmesi planlanıyor.

 

İçinde yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, 600 metrelik gölet, sandal sefası, iskele, otopark, kafeterya, çocuk oyun parkı, mesire alanları, barbekü hizmeti, tenis kortu, basketbol sahası, duş, WC, mescit ve çeşitli spor kondisyon aletleri yer alıyor. Alanda toplamda 40 araçlık otopark, 64 adet barbekü bulunacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön