20 / 04 / 2024

Mevlana alanı kentsel dönüşüm projesine start verildi!

Mevlana alanı kentsel dönüşüm projesine start verildi!

Karatay Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen kura çekim töreniyle 230 bin metrekarelik alanda yapımı gerçekleşecek konutların arsa sahiplerine yönelik daire yerleri belirlendi. Mevlana alanı kentsel dönüşüm projesine start verildi...



Aziziye ve Çelebi mahallelerini kapsayan Mevlâna Alanı Kentsel Dönüşüm Projesini hayata geçiren Karatay Belediyesi, çalışmalarına başladı. 


Karatay Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen kura çekim töreniyle 230 bin metrekarelik alanda yapımı gerçekleşecek konutların arsa sahiplerine yönelik daire yerleri belirlendi. Törende söz alan Karatay Belediye Başkam Mehmet Hançerli, Mevlana Türbesi'nin bitişiğinde ve Mevlana Kültür Merkezi'nin karşısında hayata geçecek projeyle Karatay'111 daha da yenileneceğini vurguladı. 230 bin metrekarelik devasa alanda proje çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Hançerli, Konya Kent Müzesi, bir taraftan ticari alanlar, rekreasvoıı alan lan ve konut alanlarıyla birlikte Mevlana Türbesinin arkasında bulunan bu çöküntü alanının önemli bir cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı. Arsa sahiplerinin gayrimenkullerini Karata)' Belediyesi ne güvenerek verdiklerini ve kendilerini mahcup etmeyeceklerini belirten Başkan Hançerli, "Konya'nın en eski yerleşim alanı olan bu bölge sizlerin katkılarıyla kalkınacak" dedi. Yapılacak konutlarda en son teknolojiyi uygulayacaklarının altını çizen Hançerli, yapılan kura ile dairelerin belirlenmesinin ardından çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacaklarım vurgularken, "Önümüzdeki en önemli projelerden birisi bu" diyerek hayırlı olmasını diledi ve arsa sahiplerine teşekkür etti. 


Anadolu Manşet 


Geri Dön