26 / 04 / 2024

Erciş kentsel dönüşüm projesinde start verildi!

Erciş kentsel dönüşüm projesinde start verildi!

Va n'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Erciş ilçesinde, Başbakan Erdoğan 'ın telekonferansla katıldığı törenle kentsel dönüşüm projesinin startı verildi






 Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Erciş ilçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferansla katıldığı törenle kentsel dönüşüm projesinin startı verildi.


Van'ın da aralarında bulunduğu 7 ilde eş zamanlı başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında Erciş'te, belediyenin kanalizasyon ve su irtibat bürosu olarak kullandığı 4 katlı bina Başbakan Erdoğan'ın verdiği talimatla yıkıldı.


AK Parti Van Milletvekilleri Gülşen Orhan, Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi, Vali yardımcıları Mehmet Özel ve Mehmet Yüzer, Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu ve kurum amirlerinin katıldığı törenle yıkılan binanın yerine, yeni belediye hizmet binasının yapılacağı belirtildi. 


Proje kapsamında 44 hektarlık alanda kentsel dönüşüm programının uygulanacağı Erciş'te, 747 iş yeri ve 400 konutun yıkılacağı ve bunların yerine bin 432 konut, bin 56 işyeri ve 304 ofisin yapılacağı kaydedildi.



AA


Geri Dön