27 / 04 / 2024

Karşılıksız 73 bin lira veriliyor! İşte başvuru şartları

Karşılıksız 73 bin lira veriliyor! İşte başvuru şartları

Evlenecek gençlere devlet destek ödemesi yapıyor. Bilindiği üzere çeyiz yardımı ile belirli tutarda ödemeler başvuru yapanların hesabına yatıyor. İşte, çeyiz hesabı için merak edilen ayrıntılar...



73 bin lira karşılıksız verilmekte. Evleneceklere ilaç gibi gelmekte. Bankadan anında alabiliyorsunuz. 24, 25, 26, 27 yaşındakiler başvurular için elinizi çabuk tutmayı unutmayın. Bankada çeyiz hesabı açanlara devlet tarafından destek ödemesi yapılmakta. Bazı hususlara dikkat edenler ödeme imkanından faydalanmakta. Ocak ayında birçok kalemde yapılan maaş güncellemesi ile ödeme miktarları yükseliyor. Şuan 16 bin 394 lira 72 kuruş olan devlet katkısı üst sınırı, yeniden değerleme oranının yüzde 122,93 olarak ilan edilmesi halinde 36 bin 548 lira 75 kuruşa yükselecek. Çiftler bu destekten ayrı ayrı yararlanıp 73 bin 97 lira 50 kuruş katkı alabilmekte.

Bankada açtığı çeyiz hesabında 3-5 yıl birikim yapıp 27 yaşından önce ilk evliliklerini yapanlara, devlet de nakdi destekte bulunuyor. Çeyiz hesabında düzenli ödeme tutarları ve desteğin üst sınırı her yıl Ocak ayında yeniden değerleme oranı kadar yükseliyor.

Yeni tutarların sinyali geldi. Halen 16 bin 394 lira 72 kuruş olan devlet katkısı üst sınırı, yeniden değerleme oranının yüzde 122,93 olarak ilan edilmesi halinde 36 bin 548 lira 75 kuruşa çıkacak. Çiftler bu destekten ayrı ayrı yararlanıp 73 bin 97 lira 50 kuruş katkı alabilecek. İşte çeyiz hesabı uygulamasında yeni yılda hayata geçirilmesi beklenen yeni tutarlar:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön