28 / 03 / 2024

Karşıyaka Belediyesi yıkım yönergesi oluşturdu!

Karşıyaka Belediyesi yıkım yönergesi oluşturdu!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak ve kural dışı yıkımlara karşı önlemleri artıran Karşıyaka Belediyesi, riskli yapıların tahliye ve yıkım süreçlerine düzenleme getirmek için Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği oluşturdu.



Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak ve kural dışı yıkımlara karşı önlemleri artıran Karşıyaka Belediyesi, riskli yapıların tahliye ve yıkım süreçlerine düzenleme getirmek için Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği oluşturdu. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, inşaat çalışmalarını yürüten müteahhitlere, yıkım usullerini ve uyulması gereken kuralları anlattı. 


Karşıyaka Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlü ğü'nce oluşturulan 'Yıkım İşleri Çalışma Esas ve Usûlleri Hakkında İç Yönerge'; müteahhitler, yıkım yapan firmaların temsilcileri ve inşaat mühendislerinin katıldığı geniş kapsamlı bir toplantıyla tanıtıldı. 


Uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemler anlatıldı. 


Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 'Böyle bir yönerge hazırlayan ilk ilçe belediyesiyiz. Kentin dogrıı planlanması gerekiyor. En çok şikayet gelen konu da yıkımlar. Vahşi bir görüntü oluşuyor. Tabi yıkım ürkütücüdür. İnsanları psikolojik olarak etkiliyor. Sizler sağlıksız konutları yıkıyorsunuz, yerine de sağlıklı konutlar üretiyorsunuz. Biz de belediye olarak yıkım yönergesine uygun bir şekilde gerçekleştirilmesini istiyoruz. Hem can güvenliği açısından hem de çevresel etkiler açısından daha sağlıklı yıkım olması noktasında hassasiyet gösterilmesini, bu yönergeye göre işlemlerin yapılmasını istiyoruz' dedi. Başkan Akpınar 'Ortak akılla, uzlaşı kültürüyle hep beraber karara vararak bir şey yapmak istiyoruz. Yerel yöneticilerin görevi kenti dogrıı planlamak. Bugün kentler katledilmek üzere, biz burada direniyoruz. Daha sağlıklı konutlar için, 50 yıl sonrasını düşünerek bir kentin daha sağlıklı gelişmesini sağlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.


Haber Ekspres


Geri Dön