24 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadı yenileme çalışmaları başlayacak!

Karşıyaka Stadı yenileme çalışmaları başlayacak!

Karşıyaka Stadı'nın yenileme ihalesini alan inşaat firmasının bugün çalışmalara başlayacağını söyleyen Binali Yıldırım, cep telefonu ile TOKİ Başkanı Ergün Turan'ı arayarak bilgi aldı.



Karşıyaka Stadı'nın yenileme ihalesini alan inşaat firmasının bugün çalışmalara başlayacağını söyleyen Binali Yıldırım, cep telefonu ile  TOKİ  Başkanı Ergün Turan'ı arayarak bilgi aldı. Yıldırım, "İnsan kaybedilen zamana üzülüyor insan. İhalesi yapılalı 1 yıl oldu. Ne değişti? Değişen bir şey yok. Bir yıl öngüç olmasın diyelim. En azından başlamış olması geç de olsa bir sözümüzün daha gerçekleşmesi anlamına geliyor. Aynı şey Göztepe Gürsel Aksel Stadı için de geçerli. Onun da ihalesi yapıldı. Onun da yine Büyükşehir Belediyesi ile küçük bir sorunu var. O da aşılınca o da başlar" diye konuştu. 

Yeni stat 2017'de hazır 

30 Ekim 1939'da Karşıyaka-Altay derbisi ile hayata geçen stat uzun yıllar Karşıyaka Spor Kulübü'ne hizmet etti. Profesyonel lig maçlarının oynandığı, sporculara ve milli bayramlarda gençlere ev sahipliği yapan tarihi stadyum 1.5 yıl sonra modern  haliyle Karşıyaka ve Türk sporunun hizmetine girmesi bekleniyor. Bu  arada yeni stadın 2017 yılı içinde hazır olacağı ve karşılaşmaların oynanacağı açıklandı.  


Yeni Asır


Geri Dön