26 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadı'nın ihalesi yine iptal oldu!

Karşıyaka Stadı'nın ihalesi yine iptal oldu!

Karşıyaka camiasının 10 yılı aşkın süredir yapımını beklediği Karşıyaka Stadı'nın ihalesi ikinci kez iptal oldu. 



Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 15 Haziran 2017'de düzenlediği ihaleyi, projenin imar planına açılan davalar, inşaat ruhsatının alınamaması, davaların sonuçlanması için bekletilen inşaatın döviz kurlarındaki dalgalanmaların da etkisiyle yapım maliyetinin artması gibi gerekçelerle tasviye etti

7 bin 223'ü koltuklu toplam 15 bin 741 kapasiteli stat için geçen yıl gerçekleştirilen ihaleyi 62 milyon TL bedelle REC Uluslararası Yapı İnşaat kazanmıştı.  Aynı dönemde Göztepe Stadı'nın da yapım ihalesin alan firma, stadın imar planına açılan davalar nedeniyle inşaata başlayamadı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre projesi 2012'de gündeme gelen eski Karşıyaka İlçe Stadı'nın yerine yapılacak stat için 28 Ocak 2014'te 54 milyon TL bedelle yapılan ilk ihale,  Ankara  18'inci İdare Mahkemesi tarafından Ocak 2016'da  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine iptal edildi. 

ŞİMDİ NE OLACAK?

TOKİ'nin ihalesini iptal ettiği Karşıyaka Stadı projesinde dava süreci devam ediyor. Davalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı lehine sonuçlanırsa ihalenin yeniden gündeme gelebileceği veya stat için başka arazi belirlenebileceği iddia edildi. 

 


Geri Dön