18 / 04 / 2024

TOKİ, Karşıyaka Stadı'nı yapan yüklenici firmayı şantiyeden çıkardı!

TOKİ, Karşıyaka Stadı'nı yapan yüklenici firmayı şantiyeden çıkardı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava yüzünden Karşıyaka Stadı'nın inşaat çalışmalarının durması üzerine TOKİ'de Karşıyaka Stadı'nı yapan yüklenici firmayı şantiyeden çıkardı.



Belediye meclis toplantısında Karşıyaka ve Göztepe statları için "Sanki iki stat izmir'i kurtaracak" diyerek birçok kesimden sert tepkiler alan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çabaları sonucu İzmir'deki stat inşaatları durdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davaya bakan  Ankara  18. İdare Mahkemesi'nin, 6 Ocak'ta tüm taraflara bildirdiği karar sonucu Karşıyaka ve Göztepe statlarında inşaatlar durduruldu. Danıştay'a itiraz sürecinde ise mahkeme kararını uygulamak zorunda kalan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Karşıyaka Stadı'nın yüklenici firmasına 22 Şubat'ta gerekli evrakları yollayarak inşaatı durdurup şantiyeyi de tasfiye etti. 


Diniz ümitli 

TOKI'nin gerekli evrakları tamamlayarak Danıştay'a göndereceğini açıklayan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz ise olumlu bir kararın çıkmasının ardından inşaata kaldığı yerden devam edileceğini söyledi. Danıştay ihalenin iptalini onaylarsa, Karşıyaka Stadı için her şey en baştan başlayacak. İhale ve ödenek süreçlerinin yenilecek olması, 10 ayda teslim edilmesi beklenen stadın 2-3 yılda bitmesine neden olacağı öne sürüldü. 


Yenigün


Geri Dön