19 / 04 / 2024

Karşıyaka'da stat zirvesi!

Karşıyaka'da stat zirvesi!

Karşıyaka'da 20 yıldır yapılması planlanan, 10 yıldır da yeri, ihale süreçleri, imar, ruhsat ve inşaat tartışmaları devam eden yeni stat konusunda Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile kulüp yönetimi bir araya geldi.



İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 20 yıldır yapımı konuşulan, 10 yıldır da yeri, ihale süreçleri, imar, ruhsat ve inşaat tartışmaları süren yeni stat konusunda Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile kulüp yönetimi buluştu.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki toplantıda süreci başından beri izleyen  İzmir  Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkanı Ali Erten de hazır bulundu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın aksine stadın 2 kez ihalesi yapılıp iptal edilen eski İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri'nin yerine yapılmasına destek verdi. Belediye Başkanı Tugay, zirvede, "Stat inşaatının Gençlik ve Spor Bakanlığı ile  TOKİ  tarafından bir an önce başlatılması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Biz hazırız ve belediye olarak asla engel koymayız" şeklinde konuştu.

Stadyumun önündeki tüm engellerin kalkacağının müjdesine veren Cemil Tugay, "Karşıyaka'nın özlemle beklediği stadına kavuşabilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Taraftarlarımızın kendi stadında maçlarını izlemesi en kısa sürede sağlanacak. Kulüp yönetimiyle el ele vererek stadın yapım yolunu açacağız" dedi.

14 Ocak 2014 ve 15 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirilen ihaleleri açılan davalarla iptal edilen stat için yoğun bir çalışma programı uygulayacaklarını ifade eden Tugay, "Stat Karşıyaka'nın geleceğidir. Seçim öncesi verdiğimiz sözün arkasındayız ve çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.

Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı ise şunları söyledi: "Belediye Başkanımız Cemil Tugay'ın stadımızın yapılması için tüm imkanlarını seferber etmesi bizleri ve Karşıyaka camiasını çok sevindirmiştir. Mali, idari ve sportif anlamda yaptığımız doğru hamle ve yatırımlar, stat ile daha da büyüyecek ve anlam kazanacaktır."

ERTEN'DEN STAT SUNUMU

İZVAK Başkanı Ali Erten, toplantıda stat projesinin detaylarının paylaşıldığı bir sunum yaptı. Yalı'daki 27 bin 725 metrekarelik alanda başlayacak projenin iki kere ihale edildiğini, iki kere iptal edildiğini sözlerine ekleyen Erten, "Stat alanına bugüne kadar 2 bin kazık çakıldı ve 16 milyon TL harcama yapıldı. Bundan sonraki süreç ikmal ihalesi ile devam edecek. Bürokratik ve hukuki sürecin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Erten, stat kapsamında yer alan konutlarda ikamet eden vatandaşların projeye karşı açtığı davanın devam ettiğini, ancak 15 gün önce mahkeme tarafından tayin edilen bilirkişinin projenin yüzde 100 oranında uygun olduğunu kaydetti. Erten, itirazların geçersiz sayılması yönünde rapor hazırlandığını kaydetti. TOKİ'nin yatırım kapsamına alınıp henüz yeni ihale tarihi belli olmayan stadın daha önce yapılan zemin altı kısmı için geçen aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapı kayıt belgesi alınmış, otopark sorunu konusunda da hemen yanındaki Orman Bölge Müdürlüğü'yle anlaşmaya varılmıştı.

TUGAY'DAN TAM DESTEK

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, TFF 3.'üncü Lig 2'nci Grup'ta bitime 2 hafta kala play-off hattını yakalayan Karşıyakalı futbolcular ve teknik heyetle de buluştu. Ligde pazar günü Sultanbeyli Belediyespor maçına play-off biletini alma hedefiyle çıkacak yeşil-kırmızılı takıma başarılar dilediğini söyleyen Tugay, "Kalbimiz sizinle çarpıyor, sizinle gurur duyuyoruz. Her zaman olduğu gibi bu haftaki karşılaşmada da yanınızdayız. Elinizden gelen mücadeleyi vermenizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 
 


Geri Dön