26 / 04 / 2024

Karşıyaka'daki 6 bin 84 metrekarelik eski huzurevi arazisi satılıyor!

Karşıyaka'daki 6 bin 84 metrekarelik eski huzurevi arazisi satılıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, daha önce statüsünü “Özel Sosyal Tesis Alanı” şeklinde değiştirdiği İzmir Karşıyaka'da Şemikler Mahallesi'nde bulunan 6 bin 84 metrekare büyüklükteki eski huzurevi arazisini satışa sundu.



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, daha önce statüsünü “Özel Sosyal Tesis Alanı” şeklinde değiştirdiği  İzmir  Karşıyaka'daki Şemikler Mahallesi'nde bulunan 6 bin 84 metrekare büyüklüğündeki eski huzurevi arazisini satışa sundu. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Karşıyaka Şemikler Mahallesi’nde daha önceki imar planlarında statüsü huzurevi olarak belirtilen, 20 Temmuz 2020 tarihindeki Resmi Gazete'de yayımlanan kararla “Özel sosyal tesis alanına” şeklinde değiştirilen 6 bin 84 metrekarelik arazinin satılacağını açıkladı. 

Karşıyaka daki 6 bin 84 metrekarelik eski huzurevi arazisi satılıyor!

Statüsü değiştirilen 25386 ada, 1 parsel için Özelleştirme İdaresi tarafından daha önce yapılan plan değişikliği ile 1 emsal ve 5 kat hakkı verilmiş, arazinin de özelleştirme kapsamına adahil edildiği belirtilmişti. 

YATIRIMCILARA DUYURU' BAŞLIĞIYLA YAYIMLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarında “huzurevi arazisi” şeklinde belirtilen arazinin satışı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Yatırımcılara Duyuru” başlığı ile duyuruldu. 

Karşıyaka daki 6 bin 84 metrekarelik eski huzurevi arazisi satılıyor!

Alanın 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında satış yöntemiyle özelleştirileceği ifade edilirken, geçici teminat bedeli 600 bin Türk Lirası, son teklif verme tarihi ise 7 Aralık şeklinde belirtildi. 

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, daha önce arazinin imar planı değişikliğiyle ilgili mahkemeye başvurarak dava açmıştı.

Blue Lake'de icradan satılık 120 ev ve 11 dükkan!


Geri Dön