27 / 04 / 2024

Karşıyaka'ya üniversite geliyor!

Karşıyaka'ya üniversite geliyor!

Karşıyaka'nın üniversite hayalini sona erdirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ile dev bir işbirliğine imza attı. Dedebaşı'ndaki boş arazide Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulacak..



Karşıyaka'nın yıllardır süren üniversite hayalini sona erdirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ile dev bir işbirliğine imza attı. Hayırsever Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Dedebaşı'ndaki boş arazide Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kurulması için protokol imzalandı.


1 yılda bitecek

Protokol; Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve hayırsever Ayşe Necla Karadavut adına Av. Süleyman Okay tarafından imzalandı. Protokole göre Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na sahip Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Anadolu Caddesi üzerindeki araziye, aile tarafından yükseköğretim binası ve spor kompleksi inşa ettirilecek. Ege Üniversitesi burada Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kuracak. Spor kompleksi ise Karşıyaka Belediyesi'ne tahsis edilecek ve üniversite ile ortaklaşa kullanılacak. Spor kompleksi ve üniversite binasına, "Suat Cemile Balcıoğlu" ismi verilecek. En geç Mayıs'ta ihale sürecine gelecek inşaatın 1 yıl içinde tamamlanması ve önümüzdeki dönem öğrenci kabulüne başlaması ön görülüyor.


Yeniasır


Geri Dön