28 / 03 / 2024

Kartal-Kaynarca metro hattında son durum!

Kartal-Kaynarca metro hattında son durum!

2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan Anadolu yakasının ilk metrosu Kadıköy - Kartal metro hattının devamı olan Kartal-Kaynarca metro hattı istasyonlarında ince işçiliklerin sonuna gelindi...




2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan Anadolu yakasının ilk metrosu Kadıköy - Kartal metro hattının devamı olan Kartal-Kaynarca metro hattında çalışmalar devam ediyor. İstasyonlardaki ince işçiliklerin sonuna gelinen metro hattının Pendik durağında yürüyen merpenler için beton çekildi.


Metro hattı tamamlandığında Anadolu Yakası'nın ilk metrosu olan Kadıköy-Kartal Metrosu  Kaynarca'ya uzanmış olacak. 2012 yılında açılan ve hat uzunluğu 21,7 kilometre olan Kadıköy-Kartal Metro tüneli 16 yolcu istasyonuna sahip. Kartal-Kaynarca Metrosu'da hatta dahil olduğunda istasyon sayısı 19'a ulaşacak ve hattın uzunluğu 26,5 kilometreye çıkacak.


KADIKÖY-KAYNARCA 38.5 DAKİKA

6 Mart 2013 tarihinde ihalesi yapılan ve 2016 yılında faaliyete geçirilmesi planlanan Kartal-Kaynarca metro hattıyla, Kadıköy-Kaynarca arası yolculuk süresi 38.5 dakikaya inmiş olacak.


Kartal-Kaynarca metrosu künye:

İşin Adı:Kartal-Kaynarca Metrosu  İnşaatı ve Elektromekanik 

Sistemler Temin,  Montaj ve İşletmeye  Alma İşleri

Yüklenici:Şenbay – Öztaş -  Albayrak İş Ortaklığı

Güzergah Uzunluğu: 4,4 km.

İstasyon Sayısı: 3

İstasyonlar: Yakacık Adnan Kahveci, Pendik, Tavşantepe

İhale Bedeli: 105.527.725 Euro+KDV



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com





Geri Dön