24 / 04 / 2024

Kartal yeni projeler!

Kartal yeni projeler!

Son bir kaç yıldır durdurulamaz bir büyüme sürecine giren Kartal, adeta inşaat yatırımcılarının akınına uğradı. Bölgede şu anda satışta olan bir çok markalı proje bulunuyor. Bir çoğu da yolda... İşte Kartal yeni projeler...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyaca ünlü Mimar Zaha Hadid'e 555 hektarlık alan için hazırlatılan dev kentsel dönüşüm projesiyle dikkatleri üzerine çekmeye başlayan Kartal, o günden bu yana durdurulamaz bir büyüme sürecine girdi. İstanbul'un 2023 planlarına göre Anadolu Yakası'nın yeni merkezi olacağı açıklanan Kartal, yeni alt ve üst yapı yatırımlarıyla İstanbul'un en önemli ve hızlı gelişen ilçelerinden biri oldu. 


 Kartal yeni projeler!


Metro fiyatları uçurdu

Bölgenin gelişimini tetikleyen en önemli yatırımlardan biri kuşkusuz Kadıköy-Kartal metro hattı. Metro güzergahındaki tüm semtlerde hareketlilik yaşanırken yine en büyük hareketlilik Kartal'da görüldü. Kartal'da metro hattında yer alan satılık konut fiyatlarında ciddi oranda artışlar görüldü. 


 Kartal yeni projeler!


Marmaray komşularıyla olan bağları daha da güçlendirecek

Avrupa ve Asya yakasını İstanbul Boğazı'nın altından birleştirerek Gebze ve Halkalı arasında yolculuk süresini 105 dakikaya indirecek olan  Marmaray  projesinin bir durağı da Kartal'dan geçiyor. Proje tamamlandığında Kartal'ın diğer ilçelerle olan bağlantıları daha da güçlenecek. Bu da bölgeye olan ilgiyi daha da artıracak. 


 Kartal yeni projeler!


Adaletin merkezi

Kartal'daki bir diğer büyük yatırımlardan biri de dünyanın en büyük adliye sarayı olarak tabir edilen Adliye Sarayı. Proje henüz inşaat aşamasındakken bile etkisini hissettirdi. Firmalar projelerini Adalet Sarayı'na yakınlığına vurgu yaparak satışa sundu. 


Yeni projeler yolda

Kentsel dönüşüm, Adalet Sarayı, metro, metrobüs, Marmaray derken tüm gelişmeler paralelinde bölge adeta inşaat devlerinin akınına uğratı. Bugün bir çok inşaat şirketinin yatırım listelerinin başında yer alan Kartal'da şu anda satışta olan çok sayıda nitelikli konut projesi var. Tabi yatırımlar bununla da bitmiyor. Bir çok projede yolda....


Omurga Yapı 40 milyon dolarlık yatırım yapacak

Kağıthane'nin ilk kentsel dönüşüm projesi Kağıthane Ofis Park projesini hayat geçiren Omurga Yapı, Kartal'a yatarım yapacak firmalar arasında yer alıyor. Kartal'da 40 milyon dolarlık yatırım için kolları sıvayan Omurga Yapı, Kartal metrosuna yakın mesafede konumlanacak olan Kartal projelerini 2014'ün ilk aylarında duyurmayı planlıyor. Omurga Yapı Kartal projesi toplam 100-150 konuttan oluşacak. 


Turyapı da Kartal dedi

Geçtiğimiz günlerde Foresta Datça projesinin lansmanını yapan Turyapı da kentsel dönüşüm projelerine göz kırpan firmalardan. Hem Avrupa hem da Anadolu yakasıyla ilgilenen firma Foresta Datça'nın lansmanında Kartal'da yeni proje sinyalini verdi. İstanbul'da 1 yıldır arsa arayışları olan Turyapı, sonunda Kartal'da anlaşmaya varmak üzere. Firma imzalar tamamlandıktan sonra projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. 


Anadolum İnşaat kenti dönüştürecek

Anadolu Yakası'nda Kurtköy Mini Point ve Pendik Sinerji İstanbul gibi birçok başarılı projeye imza atan Anadolum İnşaat da tercihini kentsel dönüşüm projelerinden yapan firmalardan. Kentsel dönüşüm projesi için Kartal'a odaklanan Anadolum İnşaat, projeye 2014'ün ilk aylarında start vermeyi planlıyor. 


40 yıllık Kocaelili Kavanlar'den 750 milyon dolarlık karma proje geliyor

Kocaeli'nde 40 yılı aşkın süredir inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kavanlar İnşaat da tercihini Kartal'dan yana yapan şirketler arasında yer alıyor. 40 yıllık Kocaelili Kavanlar Kartal'da yatırım maliyeti 750 milyon dolar olan bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçirecek. Ayhanlar Holding'e ait 38 dönüm arsa üzerinde yükselecek olan proje rezidans, otel ve hastane birimlerinden oluşacak. 


Metrowin'e kardeş geliyor

Metropolist Yapı, Kartal'da hayata geçirdiği Metrowin Tower ofis projesinin yanındaki arsaya yeni bir proje daha geliştirecek. Metrotwin adıyla lanse edilmesi planlanan projenin 10 bin metrekare satılabilir alanı bulunuyor. 2014'ün ilk yarısında satışa çıkarılması hedeflenen Kartal Metrotwin projesi ofis ve mağazalardan oluşacak. 


Kartal'da ucuz 1+1 satılık daireler için tıklayınız


Kartal'da satışta olan konut projelerini incelemek için tıklayınız


Kartal'da satılık hemen teslim konut projeleri için tıklayınız


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön