18 / 04 / 2024

Kartal'da icradan 2.7 milyon TL'ye satılık bina!

Kartal'da icradan 2.7 milyon TL'ye satılık bina!

İstanbul Anadolu 20.İcra Dairesi, İstanbul Kartal'da bulunan Hacı Zülfikar Apartmanı'nı satışa çıkardı. Söz konusu binanın toplam bedeli 2 milyon 760 bin TL olarak belirlendi.



T.C.İSTANBUL ANADOLU 20. İCRA DAİRESİ 


2014/1831 ESAS


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri TAPUDA İSTANBUL İLİ, KARTAL İLÇESİ 2774 ADA, 5 PARSEL, YUKARI MAHALLE AYAZMA MEVKİİ DOĞU CADDESİ ÜZERİNDE 31 SOKAK KAPI NOLU OLAN 442.00 NO MİKTARLI ARSA ÜZERİNDE KURULMUŞ HACI ZÜLFİKAR APARTMANI İSİMLİ BETONARME KARKAS BİNADA 24/368 HİSSESİDİR. ANA BİNA 180 m2 ALANDA KURULMUŞ BODRUM+ZEMİN+6 NORMAL K AİT AN İBARET 8 KATLI, AYRIK NİZAMDA BETONARME KARKAS APARTMAN OLUP DIŞ CEPHESİ ÇİTALI MOZAİK SIVALI, ÜZERİ AHŞAP OTURTMA ÇATI ÜSTÜ KREMİT KAPLIDIR. BİNA ZEMİN KATTAN SONRA 1.50 m. KADAR ÇIKMALI OLUP BODRUM KATTA DEPO, ZEMİN KATTA ALIŞ VERİŞ MAĞAZASI. NORMAL KATLARDAN MESKEN OLARAK KULLANILAN İKİŞER DAİRE VARDIR. BİNAYA YAN CEPHEDEN ZEMİN KATTAN DEMİR DOĞRAMALI CAMEKANLI KAPIDAN GİRİLMEKTE OLUP KATLAR ARASI MERMER BASAMAKLI VE DEMİR KORKULUKLU MERDİVENLERİ VARDIR. BİNADA ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ GİRİŞİ VE ASANSÖR TEŞKİLATI MEVCUTTUR.


BODRUM KATTAN DEPOYA BİNA DIŞINDAN İRTİBATLI OLUP ZEMİN KAT ALIŞ VERİŞ MAĞAZASININ ZEMİNİ SERAMİK, CEPHESİ ALÜMİNYUM DOĞRAMALI CAMEKANLI VİTRİNLİDİR.DAİRELERDE GİRİŞ HOLÜ, KORİDOR. MUTFAK, BANYO, WC SALON VE ÜÇ ODA OLUP 100m2 MİKTARLIDIR. ANA TAŞINMAZDAKİ ÖRNEK DAİRELERDEN 2. KATTA BORÇLUNUN TASARRUFUNDA OLAN(3) NO'LU DAİRE GİRİŞ HOLİ VE KORİDOR ZEMİNLERİ MERMER PALEDYEN KAPLI OLUP DUVARLARI BOYALI. MUTFAK ZEMİNİ MERMER PALEDYEN, DUVARLARI FAYANS, ÜZERİ MERMER KAPLI MUTFAK TEZGAHI VE DOLAPLARİ VARDİR.BANYO İLE WC ZEMİNLERİ SERAMİK. DUVARLARI FAYANS KAPLI OLUP BANYODA KÜVET, KLOZET, LAVABO, WCDE ALATURKA TUVALET TAŞI VE LAVABO VARDIR.SALON ZEMİNİ AHŞAP PARKE. ODALIRIN ZEMİNLERİ LAMİNANT KAPLI OLUP DUVARLARI BOYALIDIR. DA ER İNEN KAPILARI ÜZERİ BOYALİ AHŞAP. PENÇELERİ PVC DOĞRAMALI OLUP CÜMLE GİRİŞ KAPILARI ÇELİK KAPIDIR. SALON VE MUTFAK ÖNÜNDE ETRAFI PVC DOĞRAMALI CAMEKANLI KAPALI BALKONLARI VARDIR. DAİRELERDE ELEKTRİK, SU VE DOĞALGAZ KAT KALORİFERİ TESİSATI MEVCUTTUR.


Adresi :İSTANBUL İLİ KARTAL İLÇESİ ATALAR (ESKİ:YUKAR1) MAHALLESİ DOĞU

CADDESİ NO: 31

Yüzölçümü : 442,00 m2 de ( 24/368 HİSSE)

Arsa Payı :

İmar Durumu :KARTAL İLÇESİ. ATALAR(ESKİ YUKARI) MAHALLESİ. 187 PAFTA. 2774 ADA.

5 PARSEL SAYILI YER 19.04.2013 T.T.'Lİ 1/1000 ÖLÇEKLİ KARTAL GÜNEYİ REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANINDA ÇOĞUNLUKLA 5/A-/3, 0.20-0.40/1.75 YAPILANMA ŞARTLARINDA KONUT ALANINDA. KISMENDE YOLDA KALMAKTADIR.

Kıymeti : 2.760.000,00 TL 

Kaydındaki Şerhler : TAPU KAYD1NDAKİ GİBİDİR

1. Satış Günü : 11/09/2015 günü 14:00- 14:10 arası

2. Satış Günü : 06/10/2015 günü 14:00- 14:10 arası

Satış Yeri : İSTANBUL ANADOLU ADLİYESİ MEZAT SALONU - İstanbul

Anadolu Adliyesi / İSTANBUL


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek .üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV. 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel İle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/1831 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.10/07/2015


Geri Dön