27 / 04 / 2024

Kartal'daki Yeşilyurt Apartmanı soruşturması genişliyor!

Kartal'daki Yeşilyurt Apartmanı soruşturması genişliyor!

İstanbul Kartal’da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesi sonucu 21 kişinin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin, belediye çalışanları hakkında başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme daha yaşandı. 



İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da, 6 Şubat 2019 tarihinde Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi sonucunda 21 kişinin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin, 3 sanığın “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan ayrı ayrı 2 seneden 15 seneye kadar hapisle cezalandırılması istemiyle açılan dava devam ederken, olayda kusuru bulunduğu belirtilen belediye çalışanları hakkındaki soruşturma da sürüyor.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme daga yaşandı. Yeşilyurt Apartmanı'nın yıkılmasında kusuru bulunduğu gerekçesiyle, ruhsatın verildiği 20 Ekim 1992 tarihiyle binanın yıkıldığı 6 Şubat 2019 tarihleri arasında Kartal Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde müdür ve mıntıka mühendisi olarak görevli şüphelilerin sayısı 16'dan 39'a çıktı.

KAYMAKAMLIK 1998 SONRASINA SORUŞTURMA İZİN VERMEMİŞTİ

Soruşturma kapsamında savcılık, Kartal Belediyesi İmar Müdürlüğü biriminde bulunan görevliler hakkında Kartal Kaymakamlığı'ndan soruşturma izni istemiş fakat kaymakamlık ruhsat tarihi olan 1992 yılı ile binanın kaçak katlarla beraber tamamlandığı 1998 yılı arasında belediyede görev yapan 16 kişi hakkında soruşturma izni vermiş bu tarih sonrasında ilgili birimlerde görev yapanlar hakkında izin verilmemişti.

SAVCI İTİRAZ ETTİ, SAYI YÜKSELDİ

Savcılık, binanın ruhsat aldığı tarihten yıkıldığı tarihe kadar ilgili birimde çalışan tüm sorumlular hakkında soruşturma izni verilmemesi üzerine Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı'na itiraz etmişti. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi ise savcının itirazını kabul etti ve şüpheli sayısı 16'dan 39'a ulaştı.

30 ŞÜPHELİNİN İFADESİ ALINDI

Gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, 39 şüpheliden 30'unun ifadesi alındı. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, apartmanla ilgili kendilerine bir müracaat ve şikayet olmadığını, bu sebeple işlem yapmadıklarını dile getirdi.

 

Kartal'daki Yeşilyurt Apartmanı'nın hak sahiplerine anahtar teslimi yapılacak!

 


Geri Dön