29 / 03 / 2024

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı sakinleri yeni evlerine kavuştu! 

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı sakinleri yeni evlerine kavuştu! 

Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak üzerinde bulunan 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı çökmüş, 21 kişi yaşamını yitirmesine sebep olmuştu. Yeşilyurt Apartmanı yeniden inşa edildi, dairelerin anahtarları ev sahiplerine teslim edildi...



İstanbul Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği Orhantepe Mahallesi Sema Sokak üzerinde bulunan 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı 2019'un Şubat ayında çökmüştü ve içinde yaşayan 21 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 8 katlı Yeşilyurt apartmanının çevresinde olan ve riskli bulunarak yıkılan 7 bina yeniden inşa edildi. Ev sahipleri tamamlanan dairelerine kavuştu, anahtarlarını teslim aldılar. 

Olayın yaşandığı çevrede risk taşıyan binaların ise yıkımına karar verilerek, tahliye edilmişti. 

Yıkılan 7 binanın yerine  TOKİ  tarafından hazırlanan imar planı kapsamında yeni binalar yapıldı. Toplamda 105 daire yapıldı ve sahiplerine teslim edildi.

“BİR SENEDE TESLİM ETTİLER”

Dairesinin anahtarını teslim alan bir ev sahibi, “Burada 5 çocuğum, eşim ve ben 7 kişi yaşayacağız. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Hemen hemen bir sene oldu bu olay üstünden geçeli. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan Allah razı olsun. Geldi, burada dairelerimizi bir senede teslim edeceğini söylemişti. Ve bir senede dairelerimizi teslim ettiler” diye konuştu.

Bir başka apartman sakini ”Zaten depreme dayanıklı binaların ne kadar önemli olduğunu işte görüyorsunuz. Elazığ’da deprem geldi orada da vatandaşlarımızı kaybettik. Onlara da Allah rahmet eylesin. Burada ölen kardeşlerimize de Allah rahmet eylesin. Bakanlığımız bu konuda çok güzel çalışmalar yapıyor. Anahtarımızı aldık, işte eksiklerimizi yapıyoruz. Kısmet olursa bir hafta 10 gün içinde taşınacağız. Aslında sıkıntılarımız ufak tefek sıkıntılar. Fakat yüklenici firmanın biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Bu eksikliklerimizi bir an önce giderip biz de hemen taşınmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı bölgesindeki kentsel dönüşüm tamam!

Kartal'daki Yeşilyurt Apartmanı soruşturması genişliyor!


 


Geri Dön