19 / 04 / 2024

Kartalkaya'da kış turizmi ne durumda?

Kartalkaya'da kış turizmi ne durumda?

Kartalkaya'da dün gece başlayan kar yağışı etkisini aralıklarla sürdürüyor.. Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı...



Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı.


Kar kalınlığının 48 santimetreye kadar düştüğü Kartalkaya'da dün gece başlayan kar yağışı etkisini aralıklarla sürdürüyor.


Kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığı kayak merkezinde bulunan otellerin önündeki araçların üzerlerini kaplayan kar, otel çalışanlarınca temizlendi.


Konaklamak ve günübirlik tatil için Kartalkaya'ya gelen tatilciler, pistlerde etkili olan sise rağmen tatillerinin keyfini kayak ve snowboard yaparak çıkartıyor. 


Kartalkaya'daki Doruk Kaya Otel Genel Müdürü Yusuf Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün 50 santimetre civarında ölçülen kar kalınlığının akşam saatlerinde etkili olan yağışla birlikte 70 santimetrenin üzerine çıktığını söyledi.


Şu anda kayak pistlerinin dolu olduğunu anlatan Avcı, "Müthiş bir talep var. Doluluk oranımız da şu an yüzde 70 ile 80 arasında. Hafta sonu yüzde 100'e ulaşacağını umuyoruz. Bu akşam ve önümüzdeki hafta da kar yağışı bekliyoruz. Onunla birlikte Kartalkaya'da kar kalınlığı bir metreyi bulacak" diye konuştu.


Avcı, bu şekilde bir kuraklığı daha önce yaşamadığını ifade ederek, "Ben uzun yıllardır buradayım. Şimdiye kadar burada böyle bir şey olmamış. Karsız, kurak bir dönem görülmemiş açıkçası. İnşallah bu sene de son olur. Seneye böyle bir şey yaşanmaz. Kartalkaya'da 33 - 34 yıldır böyle bir şey olmadığını söylüyorlar" dedi.


Öte yandan, etkili olan kar yağışıyla kayak merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta yer alan Sarıalan Yaylası'nda erken açan sarı ve mor çiğdemlerin üzerlerinin karla kaplandığı görüldü.


AA


Geri Dön