24 / 04 / 2024

Kartepe Belediyesi'nde 1 günde iskan veriliyor!

Kartepe Belediyesi'nde 1 günde iskan veriliyor!

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez 'in yönetim ilkelerinden olan " İnsan odaklı hizmet ve koşulsuz vatandaş memnuniyeti " anlayışını uygulamaya koydu.




Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in yönetim ilkelerinden olan "İnsan odaklı hizmet ve koşulsuz vatandaş memnuniyeti" anlayışını uygulamaya koydu. 

Bu kapsamda müdürlük yapı kullanma izin belgesi, temel üstü vizesi ve kat mülkiyeti onay işlemlerini vatandaşların müracaat ettiği gün içerisinde gerekli incelemeleri yapıp onayladıktan sonra mesaj veya telefonla vatandaşa belgelerini takdim ediyor. 

Kartepe'de hizmetlerin aksamaması için titizlikle yürüttükleri çalışmaların işleyişi hakkında bilgi veren Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Kasımoğlu, "Yapı kullanma izninin sayısal ortamdan çıktısı alındıktan sonra iskânı imzalayacak mal sahibi, yapı müteahhidi, yapı denetim kuruluşu ve mimari proje mükellefinin imzalama sürecini ihmal ederek vatandaşlarımızı mağdur etmemeleri önem arz etmektedir. İmzaları tamamlanan yapı kullanma izni (iskân) gün içerisinde onayı, onay kodu ve vatandaşa dönüşü bire bir yapılmaktadır. Başkanımızın hızlı ve sonuç odaklı yönetim modeli çerçevesinde Kartepe Belediyesi, bir günde yapı kullanma izni (iskan) veren ilk belediyedir" dedi. 

İSKAN- Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, vatandaşlara gerekli onay işlemlerinin ardından sadece 1 günde iskan veriliyor. 



Özgür Kocaeli


Geri Dön