16 / 04 / 2024

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nın bir tribünü evlere göre tasarlandı!

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nın bir tribünü evlere göre tasarlandı!

Kasımpaşa R. Tayyip Erdoğan Stadı’ndaki maçları televizyondan seyredenler tribünün ortasında bir ağaç ve evden oluşan çıkıntıyı görünce şaşırıyor. Ağaç ve ev için tribün içeri çekilmiş sanıyor.



Kasımpaşaspor’un stadı olan Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu, bu yıl Beşiktaş’ın da bazı maçlarını burada oynamasından dolayı daha bir gözönünde.


Maçları televizyondan takip edenler karşı tribünün tam ortasındaki çıkıntıya takılıyor. Televizyon görüntüsü o çıkıntının ağaçlı bir evden kaynaklanıyormuş gibi bir yanılgı yaratıyor. Ancak stadın dışına çıkılıp bakıldığında o çıkıntının bir ağacın kesilmemesi için ve evlere de bir yol açmak amacıyla mecburiyetten oluştuğu görülüyor.


Stadı tam ortadan gören balkonlu evler ise özellikle derbi maçlarda ‘loca’ haline geliyor. Bilet fiyatları çok pahalı olmasa da semt sakinleri, maçları izlemek için sahayı net bir şekilde gören evlerde yerlerini alıyor. 



Görüş kapandı


Çevredeki apartmanlar, stadyum restore edilmeden önce sahayı net bir şekilde görebiliyordu. Ancak, yaklaşık 3 yıl önce restore edilerek, kapasitesi 14 binin üzerine çıkarılan stadyumun yükselen duvarları nedeniyle birçok evin görüş açısı kapanmış. Özellikle Maraton Açık tribünün arkasında kalan birçok ev, reklam panoları nedeniyle sahayı görebilme niteliğini kaybetmiş. Ancak, bu apartmanların en üst katlarındaki daireler halen sahayı net bir şekilde izleyebiliyor. Özellikle de stadyum restore edilirken, kesilmemesine özen gösterilen ve ‘Kasımpaşa Ağacı’ olarak adlandırılan ağacın arkasında bulunan daireler halen bu özelliğini koruyor.


Sadece damatlara açık


VATAN olarak, Kasımpaşalıların ‘loca’larını incelemek için stadyumun etrafını keşfe çıktık. Çaldığımız ilk kapı, Kasımpaşa Ağacı’nın arkasında yer alan, maçları balkondan izleme keyfi sunan daire oldu. Evin balkonuna çıktığımızda, sahayı çok net bir şekilde izleyebiliyorsunuz. Evin sahibi Gülistan Güven, kendisinin futbolla ilgilenmediği için maçları izlemediğini belirterek, “Bazı maçları damatlarımın izlediği oldu” diyor. Maçları izlemek için kapısını çalanların olup olmadığını sorduğumuz Güven, “Evet çok arayan oluyor ama kimseye bunun için izin vermem” diyerek, talepleri reddettiğini vurguluyor.


Çevredeki diğer apartmanlarda da farklı bir durum yok. Maçı izlemek isteyenlere ev sahiplerinden izin çıkmayınca, bazı taraftarlar da toplanarak teraslardan maç izliyor. Özellikle mahallenin gençleri, bu yola başvuruyor.


Bu hafta Beşiktaş oynuyor


Kasımpaşalılar, özellikle büyük takımların maçları olduğunda teraslarda yerini alıyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçlarında bu manzara yaşanıyor. Bu hafta, Antalyaspor deplasmanına giden Kasımpaşa Spor’un yerine statta Beşiktaş’ın maçı oynanacak. Beşiktaş, Pazartesi günü, Sivasspor’u konuk edecek.


Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nun etrafındaki locaları yerinde inceledik.


Meltem Kara/Vatan Gazetesi


Geri Dön