20 / 04 / 2024

Kaş'taki toplu konut projesi durduruldu!

Kaş'taki toplu konut projesi durduruldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nın, Kaş'ta toplu konut yapmak istediği arazi 1. Derece Sit Alanı çıkınca, proje durduruldu. Konuyla ilgili TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Kara açıklama yazısı gönderdi.



Kaş Kaymakamlığı 1 yıl önce TOKİ'ye başvurarak, ilçeye toplu konut yapılmasını istedi. Kaş yakınlarındaki bir arazi toplu konut yapımı için önerildi ancak bugüne kadar bir çalışma yapılamadı. Bunun üzerine Kaş'ta esnaflık yapan Abdi Esen adlı vatandaş TOKİ'ye başvurarak projenin durumunu sordu. 


TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Kara imzasıyla gönderilen cevap yazısında, "Kaş Kaymakamlığı Kaş İlçesi'nde talep organizasyonu yöntemiyle konut yapımına ilişkin olarak başvurmuş olup; söz konusu talep idaremizce uygun bulunarak önerilen arsada çalışmalar başlatılmıştır. Ancak önerilen 2B arsasının Milli Emlak Müdürlüğü'nce 1. Derecede Sit Alanı olduğunu bildirilmesi nedeniyle arsanın idaremize devri mümkün olmamış, söz konusu proje iptal edilmiştir" denildi. 


Konuya ilişkin bir açıklama yapan avukat Salim Cengiz, "Kaş, Türkiye'nin ve dünyanın çok önemli turizm merkezi. Özellikle memurlar için kiralar çok yüksek ve kiralık konut bulmak çok zor. Birçok memur komşu ilçe olan Demre'de oturuyor. Bu nedenle Kaş'taki konut sorununu çözmek için yeni bir çalışma mutlaka başlatılmalıdır" dedi.


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön