19 / 04 / 2024

Kastamonu Entegre Zow İstanbul Fuarı'nda ürünlerini sergiledi!

Kastamonu Entegre Zow İstanbul Fuarı'nda ürünlerini sergiledi!

Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, son trendleri yansıtan yeni ürün grupları ile bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Uluslararası Mobilya Endüstrisi, İç Tasarım Aksesuar ve Ekipmanları Fuarı, ZOW İstanbul’a damgasını vurdu.



Ahşap levha sektöründe Türkiye’nin lider, Avrupa’nın da önde gelen şirketleri arasında yer alan Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, 20 - 23 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen ZOW Uluslararası Mobilya Endüstrisi, İç Tasarım Aksesuar ve Ekipmanları Fuarı’nda yeni ürünlerinin de yer aldığı geniş ürün yelpazesini katılımcılarının beğenisine sundu.


Kastamonu Entegre, Zow İstanbul Fuarı’nda yeni geliştirdiği parlak levha ürün grubunda yer alan Evogloss, Glossmax ve Glossplus ile birlikte son teknoloji ürünü olan Technotop marka tezgahları da ilk kez sergiledi. Kastamonu Entegre standında yer alan bir diğer yenilik ise Extreme 2014 adı altında sunulan ve 16 değişik dekordan oluşan mobilya sektörünün yeni MDF ve yonga levha grubundaki ürünleri oldu.


ZOW İstanbul Fuarı’na katılım konusunda değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Entegre Genel Müdürü Haluk Yıldız, “Hem VIP konsept anlayışı hem de uluslararası alanda bir platform olma özelliği taşıyan ZOW İstanbul Fuarı, MDF ve yonga levha üretim kapasitesi ile Avrupa’nın birinci, dünyanın dördüncü büyük ülkesi olan Türkiye’deki üreticileri bir araya getirmesi ile de önemli bir rol oynamaktadır. Dünya standartlarında ürünler üreten ve Türkiye’de açık ara pazar lideri olan Kastamonu Entegre olarak 258 bin kişiye istihdam sağlayan Türk Mobilya Endüstrisi’ne, gerek hali hazırdaki ürün gamımız gerekse de sürekli devam ettiğimiz Ar-Ge çalışmalarıyla ürettiğimiz son teknoloji eseri ürünlerle ihtiyaç duyulan her alanda destek vermeye devam edeceğiz” dedi


Sektörün yıllardır ihracat lideri konumunda bulunan Kastamonu Entegre, Türkiye’nin yanı sıra Romanya, Bulgaristan’da toplam 3.6 milyon m3 kurulu kapasiteleri olan fabrikalarında ürettiği, modern çizgilere sahip ürünleri ile fuarda gördüğü büyük ilginin yanı sıra, istikrarlı büyümesini 2014 yılında da sürdüreceğinin işaretini verdi.


Yeni Ürünler Yeni Özellikler ile Sunuldu

Kastamonu Entegre’nin yeni sunduğu ürünlerden Evogloss (High Gloss PVC Panel), MDF panellerin 0.35 mm kalınlığındaki High Gloss PVC’lerin yüzeyine kaplanması ile oluşan dekoratif ve parlak panel olma özelliği taşıyor. Modern ve zarif mutfak, banyo, ev dizaynı, mobilya ve dekorasyonda yeni kombinasyonlar yaratılmasını sağlayan Evoglass panellerin arka yüzü beyaz melamin dekor kağıdı ile kaplanıyor.

Glossmax High Gloss Levha ise ileri teknoloji ile çeşitli endüstriyel proseslerden geçen melamin kaplı MDF veya yongalevhanın tek yüzeyine tutkal ve UV lak uygulanmasının ardından elde edilen dekoratif parlak yüzeyli ahşap panellerden oluşuyor.  Glossmax parlak levha kullanım alanları olan mutfak, banyo, ev, ofis ve her türlü dekorasyon işleri için modern, zarif ve ayna parlaklığında mobilya kombinasyonları yaratıyor.

Glossplus parlak levha üretimi için de yine yeni bir teknik kullanılıyor. Bu teknik sayesinde, ahşap levha üzerine ultraviyole ışınlarına dayanıklı PET folyo uygulanıyor. Parlaklık seviyesi 85 derece gloss’tan büyük olan Glossplus parlak levha da aşınmaya, darbeye ve çizilmeye karşı yüksek dayanım gösteriyor. Dolayısıyla, imalat ve uygulama esnasında levhanın daha az hasar görmesini sağlıyor. Ürün, güneş ışınlarına ve solmaya karşı da yüksek dayanım değeri sayesinde desenin rengini ve parlaklığını çok uzun yıllar ilk günkü gibi koruyabiliyor.

Technotop Fuarın Gözdesi Oldu

Kastamonu Entegre’nin Romanya Fabrikası’nda üretimi başlayacak olan yeni ve son teknolojiye sahip tezgah markası Technotop da Zow İstanbul Fuarı’nın gözdelerinden oldu.  İleri bir teknoloji ile çeşitli endüstriyel süreçlerden geçerek, melamin kaplı MDF veya yonga levhanın tek yüzeyine tutkal ve UV lak uygulanması sonucunda elde edilen Technotop, dekoratif ve parlak yüzeyli ahşap özelliği taşıyor. Ürün özellikle çizilmeye karşı dayanıklı olma özelliğiyle öne çıkıyor.



Geri Dön