19 / 04 / 2024

Kastamonu Hanımeller Pazarı açıldı!

Kastamonu Hanımeller Pazarı açıldı!

Kastamonu Hanımeller Pazarı açıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, engelli, yaşlı, dul, yetim ve muhtaç, herkese bugüne kadar yardımcı olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi...



Erdem, Kastamonu Valiliği ve belediyenin işbirliğiyle kurulan "Kastamonu Hanımeller Pazarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, engelli, yaşlı, dul, yetim ve muhtaç, herkese bugüne kadar yardımcı olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.


Türkiye'de insanların artık iş hayatına daha fazla katılmasının önem taşıdığına dikkati çeken Erdem, şöyle konuştu:


"Dulumuza, yaşlımıza, engellimize yani fiziken ve bedenen çalışma imkanı olmayanlara gerekli desteği verelim. Hanımlar için getirdiğimiz önemli güzelliklerden biri sigortalı olma kolaylığıdır. Hanımlarımıza evinde ürettiklerini vergisiz pazarda satma imkanını getirdik. Bunlar yeter mi, yetmez. Ayrıca, hanımlara yönelik başka birtakım düzenlemeler var. Bakın, bizde kadın çok önemlidir. Erkekten önce gelir, hiç kendimizi kandırmayalım. Bizde 'Osmanlı İmparatorluğu' deyince Hayme Hatun'u nasıl unutursun? Yani yetiştiren ve imparatorluğun asıl emelini atan bir kadındır."


Erdem, kadınların Türk toplumunda çok önemli olduğunu dile getirerek, "Biz bilinenin aksine ataerkil değil, anaerkil toplumuz. Bunu kabul edelim. Bunu ben söylemiyorum, Batılılar söylüyor" ifadesini kullandı. 


- Kastamonu Valisi Bektaş


Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ise iki yıl önce kentte mikrokredi uygulamasını başlattıklarını hatırlattı.


Kadın girişimcilerin başarılı olduğunu belirten Bektaş, "Bilirsiniz İstanbul'da İnebolu pazarları vardır. İnebolu'da da var. Buralar kadınlarımızın elinden çıkan, otantik ürünlerin pazarlandığı ve sergilendiği yerlerdir. Kadınlarımız 'biz hep üretiyoruz, konu komşuya sattık bitti, komşularımız daha ne kadar ürün alacak, bunu bir yerde satmamız lazım" dedi. Bu pazarı açmazsak bu işin yürümeyeceğini anladık" diye konuştu.


- Kadınlar umutlu


Mikrokredi kullanan Hacer Keloğlu ise 3 yıl önce üç arkadaşıyla hobi olarak üretime başladıklarını aktararak, "Beklenmedik bir anda mikrokrediyle tanıştık. Tanışır tanışmaz da hemen kolları sıvadık, işe başladık. Pazarımızda yöremizin el sanatları ve organik ürünleri satışa sunulacaktır" dedi.


Keloğlu, pazarda satılan ürünlerin poşet gibi plastik ambalajlarda sunulmayacağını kaydederek, kadınların mikrokredi sayesinde iş sahibi olmasına destek sağlayanlara teşekkür etti.


Pazarın açılış kurdelesini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Vali Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgül kesti.


Erdem ve beraberindekiler, pazardaki ürünleri inceleyerek, kadın satıcılarla ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.


AA


Geri Dön