28 / 03 / 2024

Kastamonu'da Taşköprü Evleri restore edilecek!

Kastamonu'da Taşköprü Evleri restore edilecek!

Kastamonunun Taşköprü ilçesinde, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gören tarihi evler restore edilecek. Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, "Geçmişten günümüze ulaşan kültür varlıklarını gelecek kuşaklara en güzel şekilde taşımayı planlıyoruz" dedi



Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, tarih boyunca çeşitli uygarlıkların yerleşim bölgelerinden biri olan ilçede, belediye olarak kendi imkanlarıyla konakları restore ettirmeye gayret gösterdiklerini, bunun yanında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve kaymakamlık ile de koordineli olarak ayağa kaldırılmayı bekleyen konaklar için proje geliştirdiklerini söyledi.

Bu konuda maddi durumu iyi olan konak sahiplerine de büyük iş düştüğünü belirten Arslan, "Bizler yerel yönetim olarak geçmişten günümüze ulaşan bu kültür varlıklarını gelecek kuşaklara en güzel şekilde taşımayı planlıyoruz. Karadeniz Bölgesi için büyük öneme haiz Pompeiopolis Antik Kenti ve Taşköprü tarihi evleri ilçe turizmine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Taşköprüde çok sayıda tarihi ev ve konağın bulunmasını ilçenin her dönem önemli ticaret ve uygarlık merkezlerine ev sahipliği yapmasına bağlayan Arslan, 400 yıllık geçmişe sahip ilçenin en büyük konağı Delibeyoğlu başta olmak üzere diğer konakların da turizm için oldukça elverişli olduğunu ifade etti.

İlçenin en önemli konaklarından biri olan Ulu Önder Atatürkün Taşköprüye gerçekleştirdiği gezide konakladığı tarihi konağın restorasyonunu yapan mimar Hakkı Korkmaz ise tarihi Taşköprü evlerinin son dönem Selçuklu ve Osmanlı mimari özelliğini taşıdığını ve bu özelliğiyle Safranbolu Evlerine benzediğini söyledi.

AA


Geri Dön