25 / 04 / 2024

Kastamonu'da TOKİ kura çekimi yapıldı!

Kastamonu'da TOKİ kura çekimi yapıldı!

Kastamonu İli Sosyal Konut Projesi kapsamında TOKİ tarafından Aktekke Mahallesi'nde yapılan 324 konutun hak sahipleri, düzenlenen kurayla belirlendi.



Kastamonu İli Sosyal Konut Projesi kapsamında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Aktekke Mahallesi'nde yapılan 324 konutun hak sahipleri, düzenlenen kurayla belirlendi. 


Vali Erdoğan Bektaş, Hüsnü Tandoğan Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekiminde yaptığı konuşmada, yoksul ailelerin ev sahibi olmalarından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, gerçekten çok hayırlı işlere hizmet ettiklerini söyledi. 


"Az gelirle ev sahibi olmak isteyenleri, çok kolay yollarla, çok cüzi fiyatlarla ev sahibi yapıyoruz" diyen Bektaş, böyle bir projenin parçası olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. 


Bektaş, "Arkadaşlarımız çok ciddi bir şekilde değerlendirme yaptılar, mümkün olduğu kadar, sıfır hatayla çalışmaya gayret ettiler. Yapılan değerlendirmeleri çokça düşündük ve yapılan değerlendirmelerin yerinde olduğunu gördük. Devletimizin ve hükümetimizin imkanları bu şekilde sizlere verilmiş oluyor" dedi. 


Vali Bektaş, konuşmasının ardından ilk kura çekimini gerçekleştirdi. 


"Sonunda muradıma erdim"'


Kura da ev almaya hak kazanan 3 çocuk annesi Gülen Mazlum, evinin daha önce çıkan bir yangında yandığını belirterek, "Evimiz yanınca TOKİ'ye başvurmayı çok mantıklı buldum. Şimdi en azından çocuklarım kış mevsiminde daha rahat edecekler, doğalgazlı bir evde yaşayacaklar. Medeniyete biraz daha yaklaşmış oluyoruz. Biraz ufakta olsa, bizde ufak ufak gidiyoruz. Devletimizden Allah razı olsun, böyle bir imkan tanıdığı için sağolsunlar" dedi. 


Çocuk yuvasında büyüyen ve fiziksel engelli Hüseyin Çelik (37) ise evinin olmaması dolayısıyla kalacak yer bulma sıkıntısı yaşadığını ifade ederek, bu nedenle bir çok farklı kurumda kaldığını söyledi.


TOKİ'den ev çıktığı için çok sevinçli ve mutlu olduğunu aktaran Çelik 


"İnşallah gelecekte düzenimi kuracağım. Bütün hayalim TOKİ'ydi. İçimden keşke bana çıksa diyordum ve sonunda muradıma erdim. İnşallah zamanla öbür engelli arkadaşlarımıza da TOKİ'den ev çıkar. İnşallah onlarda bu hakkı kazanırlar. Başbakanıma çok teşekkür ediyorum" dedi. 


Kura çekimine, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Sağlık Müdürü Mustafa Yılmaz, İl Müftüsü Dursun Ali Şeker ve vatandaşlar katıldı.


Noter huzurunda yapılan kura çekimi sonunda 65 metrekare büyüklüğündeki 2+1 dairelerin hak sahipleri belirlendi. 


Özkan Beyer/Sinan Özmüş - AA




Geri Dön