29 / 03 / 2024

Kat maliklerine ihtarname!

Kat maliklerine ihtarname!

Apartman genel giderlerine katılmayan; aidat borcunu ödemeyen kat maliklerine, apartman yönetimi ihtarname gönderme hakkına sahip. İşte söz konusu borçlu at maliklerine ihtarname gönderilmesi hususu ile ilgili esaslar...



Kat maliklerine ihtarname!

Aidat gibi apartman giderlerini ödemeyen kat maliklerine ihtarname gönderilebiliyor. Noter ihtarnamesinde yapılan noter ve posta masrafları, yine borçlu kat maliklerinin borç hanesine yazılıyor.


Ayrıca, borçlu kat maliklerinin listesi aleni olarak apartmanın veya site bloğunun girişine asılabiliyor.


Kat malikine ihtarname örneği..


......................... Yönetimi 

Tel: 



Sayın ................... ..................... tarihi itibarı ile toplam ............,00 TL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır. 


Genel Kurul toplantısında Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 5 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen kat malikleri hakkında icra takibine geçilmesi hususunda yöneticiye yetki verilmesine karar verilmiştir. 


Sayın ………………… işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 5 (Beş) gün içinde faiz hariç ,00TL aidat borcunuzu ödemenizi aksi takdirde aleyhinizde icra takibine geçileceğini ve Kat Mülkiyeti Kanundan doğan sair hakların kullanılacağını bu uğurda yapılacak her türlü masraf ve avukatlık ücretinin de tarafınıza ait olacağını ihtar ederiz. 


Sayın Noter; 

üç nüshadan ibaret işbu ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini bir nüshasının dairenizde saklanmasını tebliğ şerhi verilecek diğer nüshasının ise tarafımıza verilmesini talep ederiz.


DÜZENLEYEN

..................... Yönetimi


MUHATAP: .......................


KONU: .......................


ÖDENMEMİŞ AİDAT BORÇLARINIZ: .......................


AÇIKLAMA: .......................


........ Site Yönetimi Tel: .......................



Apartman aidat yönetmeliği!
Apartmanda aidat nasıl belirlenir?





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön