26 / 04 / 2024

kat maliklerine ihtarname

kat maliklerine ihtarname

Apartmanın ortak gideri olan aidat borcunu ödemeyen ev sahiplerine biriken aidat borçları için apartman yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. İşte, apartman aidatı borcu ihtarname örneği!

Kat maliki ihtarname!

Binanın ortak gideri olan aidatını ödemeyen kat malikine bina yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. Ayrıca noter ve posta masrafları da borçlu kat maliklerinden talep ediliyor. Kat maliki ihtarname örneğini aşağıda inceleyebilirsiniz...

Kat maliklerine duyuru!

Apartman girişinde yer alan ilan panolarına, kat maliklerini ilgilendiren hususlar hakkında duyurular asılıyor. Yapılan duyurular arasında "aidat borcu olan kat maliklerine duyuru" hususu da yer alıyor...

Aidatını ödemeyen kat malikine ne yapılabilir?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, tüm kat malikleri apartman giderlerine katılmak ile yükümlü oluyor. Peki bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen; aidatını ödemeyen kat malikine ne yapılabilir? İşte kanunda yer alan maddeler...

Kat maliklerine ihtarname!

Apartman genel giderlerine katılmayan; aidat borcunu ödemeyen kat maliklerine, apartman yönetimi ihtarname gönderme hakkına sahip. İşte söz konusu borçlu at maliklerine ihtarname gönderilmesi hususu ile ilgili esaslar...

Bina sakinleri dikkat! Bu durumu ihbar etmeyen kat maliklerine maddi ve manevi ceza uygulanacak!

Son zamanlarda artan asansör kazanları ile ilgili değerlendirme yapan Avukat Dr. Ali Önal, asansör arızalarında bina sakinlerinin üzerine düşen görevleri açıkladı.  

Kışın kombi kapatan kat maliklerine uyarı: Komşunuz dava açıp, zarar talebinde bulunabilir

Havaların soğumasıyla birlikte kombiler yakılmaya başlandı. Ancak kışın kombi kapatanlara peş peşe uyarı geldi. Böyle bir durumda komşular ile mahkemelik olabilirsiniz.

Apartmanda ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi?

Bir binanın yapı ve düzenlemesinde, kat maliklerine ait olan özel bölümler ile bu özel bölümlere iliştirilmiş ek parçaların dışında, tüm kat malikleri, kiracıları ve sükna hakkı sahipleri tarafından kullanılan ortak alanlar mevcuttur. Peki ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi? 

Dev konut sitelerinde mafya tehlikesi!

İstanbul'da çok sayıda sitede mafya ve benzeri örgütler, aidat haricinde kat maliklerine ceza keserek para topluyor.

Tuzla'daki lüks sitenin yönetiminden yaptırım açıklaması! 

Geçtiğimiz haftalarda Tuzla'da lüks bir sitede kat maliklerine ilginç cezalar uygulanmıştı. Söz konusu cezalar nedeniyle açıklama yapan site yönetimi yaptırım yaptıklarını doğruladı. 

Tuzla'daki lüks sitede yeni skandal! 

Geçtiğimiz haftalarda Tuzla'da lüks bir sitede kat maliklerine ilginç cezalar uygulanmıştı. Söz konusu cezalar nedeniyle basına açıklama yapan kat maliklerine bu kez basınla konuştukları için kendilerine 2 bin lira ceza kesildiği iddia edildi. 

Dikkat! Ceza yiyebilirsiniz!

Türkiye'de site yönetimleri ile site sakinleri zaman zaman karşı karşıya kalabiliyor. Site yönetimleri çeşitli nedenlerle kat maliklerine ceza verebiliyor. Peki bu durum yasal mı? İşte merak edilen her şey...

Site ve apartmanlarda oturanlar dikkat! İtiraz edebilirsiniz!

Aidat ödemeleri, işletme projesi hazırlandıktan sonra 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 37. Maddesi'ne göre kat maliklerine iadeli taahhütlü mektupla iletilmek zorunda. İşletme projesi eline ulaşan kat maliki bu projeye 7 gün içinde itiraz edebilir.

Kat maliklerine yaptırım uygulanabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu 'Bazı hükümlere uymayan kat maliklerine nasıl bir yaptırım uygulanabilir?'' sorusuna yanıt verdi. 

Site denetçisinin görevleri nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 380 daireli yazlık sitenin denetçisiyim. Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre her yılın ilk ayında denetim yapmak ve denetim raporunu kat maliklerine taahhütlü mektupla bildirmek zorunda mıyım?' sorusunu yanıtladı.

Esenyurt Almira Residence'ta teslimler başladı!

Altun Yapı tarafından Esenyurt bölgesinde inşaa edilen Almira Residence projesinin kat maliklerine tapuları teslim edilmeye başladı.

Dükkan sahibi hakları 2016!

Bir apartmandaki dükkan sahiplerinin diğer kat maliklerine karşı ve kiralama durumunda kiracıya karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, dükkan sahibinin hakları nelerdir? İşte dükkan sahibi hakları 2016..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin ihtarname ile feshi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde tarafların sözleşmeye uygun davranmaması gibi hallerde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesinin ihtarname ile feshi!

kat maliklerine ihtarname Haberi

kat maliklerine ihtarname

Apartman aidatı borcu ihtarname örneği!


Çok katlı binalarda yaşayan kişilerin en fazla şikayetçi oldukları konuların başında toplamakta sıkıntı yaşanan aylık aidat ücretleri olarak biliniyor. Binaların ortak yaşam alanlarının bakımı ve temizliği gibi giderlerde kullanılan aidat ücretleri ne yazık ki binada ya da sitede bulunan kişi sayısı arttıkça daha da büyük bir sorun haline geliyor. 


Kat maliklerinin yükümlülüklerini kat mülkiyeti kanunu belirliyor. Bu kanun gereğince kat malikleri aralarında ortak görüş sonucunda başka bir karar almadıkları sürece apartman aidatını eşit bir şekilde ödemekle yükümlü oluyor. Apartman aidatını gününde ödemeyen kat malikleri için bu borcu geciktirdiği her gün için faiz hesaplanıyor.


Kat Mülkiyeti Kanununun 20. maddesi bu konuyu içeriyor. Bu maddeye göre apartman aidatını ödemeyen kat malikleri için süre sınırlaması olmaksızın apartman yöneticisi ya da...