19 / 04 / 2024

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...



Kat mülkiyeti, inşaatı tamamlanmış bir taşınmazın bölümlerinin hangi amaçla kullanılacağına dair bağımsız mülkiyet ve kullanım hakkı veren bir ispat belgesi olarak ifade ediliyor. 

Tapular çeşitlerine göre üçe ayrılıyor. Bunlar hisseli tapu, kat irtifaklı tapu ve kat mülkiyetli tapu olarak karşımıza çıkıyor. Tapu çeşitlerinden biri olan kat mülkiyetli tapu, iskanlı gayrimenkulleri kapsıyor.

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyeti tapusunda, söz konusu gayrimenkule dair bağımsız bölümün numarasından niteliğine, binada yer aldığı kat bilgisinden binanın yüzölçümüne ve dairelerin metrekare cinsinden büyüklüğüne kadar tüm detaylara yer veriliyor. 

Kat mülkiyetli tapusu olan bir gayrimenkul için alım, satım, devir gibi işlemlerde banka kredisi kullanılmak istenildiği takdirde, bu süreç oldukça kolay bir şekilde halledilebiliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?


Geri Dön